Mersin'in Tarsus ilçesinde bölücü örgüt mensuplarının sokak eylemleri devam ederken, bomba düzenekli 7 adet piknik tüpü ve çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Tarsus’ta dün akşam gerçekleşen eylemlerde Emniyet Müdür Yardımcısı Barış Altındal ve bir polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK/KCK faaliyetlerine yönelik olarak yürütülen çalışmalar neticesinde merkez Fahrettin Paşa mahallesi bahçelik alanda terör nitelikli saldırı eylemlerinde kullanılmak üzere hazırlanan 7 adet dolu piknik tüpü, 5 adet dolu çakmak gazı, 6 adet kullanılmış koli bandı yakalandı.

Ayrıca eylemlerde kullanmak için molotof kokteyli yapımında kullanılan 126 adet kullanıma hazır molotof kokteylli, 2 adet bidon içerisinde petrol türevi olduğu değerlendirilen yaklaşık 5-6 lt civarında sıvı madde, çok sayıda fitil şeklinde bez parçaları ve diğer yardımcı malzemeler ele geçirildi. Eylemlerde kullanmak için hazırlanan malzemelerde parmak izinin kalmaması içinde 1 adet siyah turuncu renkli eldiven ve patlayıcı ve molotof kokteylli yapımında kullanılan malzemelerin yanında 1 adet cep telefonu, 5 adet boş sigara paketi, 1 adet askeri kamuflajlı pantolon 1 adet askeri kamuflajlı şapka, 1 çift siyah ayakkabı, 6 adet boş poşet farklı renklerde, 13 adet sigara izmariti ele geçirilmiş ve ele geçirilen deliller üzerinde gerekli inceleme yapılabilmesi için deliller ele geçirildi. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Bunun yanı sıra sokak eylemlerinin yaşandığı merkez Fahrettin Paşa ve Şahin mahallelerinde dün gece yaşanan olaylarda biri Emniyet Müdür Yardımcısı Barış Altındal olmak üzere iki polis memuru ve bir vatandaş hafif şekilde yaralandı. Sokak eylemlerine karışan yüzleri maskeli 4 kişi de gözaltına alındı.