Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun 2 yıldır Sivas gündemini işgal eden İl Halk Kütüphanesi’ne 'Muhsin Yazıcıoğlu’ adının verileceğini açıklaması tepkilere neden oldu. BBP İl Başkanı Uğur Bulut, merhum liderleri Muhsin Yazıcoğlu üzerinden propaganda yapıldığını belirterek, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yu sert sözlerle eleştirdi.

Yeri ve mimarisi konusunda birçok spekülasyonlara neden olan İl Halk Kütüphanesi'ne, Büyük Birlik Partisi (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının verileceğini açıklayan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’ya Sivaslılar tepki gösterdi. Dönemin BBP’li belediyesi ile Kültür Bakanlığı'nı mahkemelik eden kütüphaneye, seçim öncesi Muhsin Yazıcıoğlu isminin verileceğinin açıklanması ‘oy devşirme’ tartışmalarının da beraberinde getirdi.

İstasyon Caddesi’ni Sivas Kalesi’ne bağlayan alanın yeşil koridor olması yönünde çeşitli girişimlerde bulunulmasına rağmen, bahsedilen koridorun kapatılıp yerine 8 bin metrekarelik binanın dikilmesi, tartışmalara neden olmuştu. Konu hakkında en net tavrı BBP’nin koymasına rağmen, İl Halk Kütüphanesi’ne BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun adının verilecek olması ilde şaşkınlığa yol açtı. BBP tabanından oy devşirmeyi planladığı öne sürülen eski BBP’li Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun, ‘Muhsin Yazıcıoğlu’ kararı tepkilere neden oldu.

BBP İl Başkanı Bulut, davasını satmış, partisine ihanet etmiş bir kişinin teklifinin hakaretten başka bir şey olamayacağını savundu. "Sivaslıların ‘ucube’ olarak adlandırdığı bir binaya Muhsin Yazıcıoğlu’nun adını vermek saygısızlıktır" diyen BBP İl Başkanı Bulut, “Davasını satıp, ihanet eden bir kişinin bu teklifine BBP Genel Merkezi, il başkanlıkları, Alperenler, Ocaklar ve Yazıcıoğlu ailesi olarak karşı çıkıyoruz” dedi.

“BBP’DEN OY DEVŞİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

2011 yılından itibaren dönemin Milli Savunma Bakanı, şimdinin ise Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmet Yılmaz’ın Sivaslılara verdiği sözü hatırlatan İl Başkanı Bulut, “İsmet Yılmaz, Sivas kamuoyuna çeşitli cemiyet ve programlarda Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin yapılacağını duyurmuştu. Sivaslı böyle bir beklenti içerisine itilmişken, ucube bir binaya Yazıcıoğlu’nun adının verilmesine kesinlikle karşıyız. Biz zaten bu ucube binanın yerine de karşı çıkmıştık. Karşı çıktığımız bir binaya isim verilmesi ne kadar doğru? Kültür Bakanı Topçu’nun işgüzarlığı sonucu buraya merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun ismi verilip 1 Kasım seçimlerinde oy devşirmeye çalışılmaktadır. Sivaslı hiçbir zaman tasvip etmediği bir binaya ismin verilmesine razı değildir” diye konuştu.

“KİRLİ ELLERİNİZİ YAZICIOĞLU’NUN ÜZERİNDEN ÇEKİN”

Muhsin Yazıcoğlu üzerinden propaganda yapıldığını da sözlerine ekleyen BBP İl Başkanı Bulut, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’yu sert sözlerle eleştirdi. "O kirli ellerinizi Yazıcıoğlu’nun üzerinden çekin" diyen Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "O taş yığını binaya, Sivas’ın oksijenini bitiren o ucube binaya liderimizin adının verilmemesi için elimizden geleni yapacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Önümüzdeki günlerde Valimiz Alim Barut ve diğer yetkililerle de görüşüp bu girişimin kesinlikle doğru olmadığını söyleyeceğiz. Ayrıca, 2 Ekim 2015 tarihinde ihalesi yapılacak olan Kültür Merkezi’ne edindiğimiz bilgilere göre 'Şemsi Sivas-i'nin adı verilecek. Sivas-i, Sivas ilinin önemli bir kültür adamıdır. Yazıcıoğlu da Türkiye’nin yetiştirdiği ender kişilerden biridir. Onun adına söz verildiği gibi Kültür Merkezi yapılmalıdır.”

“SİZ ÖNCE HELİKOPTERİN NASIL DÜŞTÜĞÜNÜ AYDINLATIN”

“Yazıcıoğlu isminin üzerinden BBP kesinlikle siyasi propaganda yapmıyor. BBP’nin yapmadığı bir propagandayı da Topçu ve Yılmaz’a yaptırmayız” diye konuşan uğur Bulut, şöyle devam etti: “Meydanlarda ‘Yazıcıoğlu’nun hukukunu sonuna kadar savunacağım’ diyenler, bugün başka bir piyesle, düzenekle, kurguyla BBP tabanından oy devşirmek için Sivas’ın ve Sivaslının tasvip etmediği, ucube diye adlandırdığı bir binaya isim vermeye çalışıyor. O kirli ellerinizi artık Yazıcıoğlu’nun üzerinden çekin. Yazıcıoğlu’na yapacağınız en büyük iyilik onun hukukunu sonuna kadar aydınlatmak olmalıdır. Yazıcıoğlu’na yapacağınız en büyük iyilik Milli Savunma Bakanı iken Yazıcıoğlu’nun olayına karışan ve savaş uçaklarının uçtuğu 4 dakikalık kayıp radar görüntülerini ortaya çıkartmak olacaktı. Yazıcıoğlu’na yapacağınız iyilik milletimizin ucube olarak adlandırdığı binaya isim vermekle olmaz. Ona yapılacak en büyük iyilik merhum liderimizin hayatını kaybettiği olaya ne kadar dokunmuş bürokrat varsa onları kanun önüne getirip hesaba çekmektir. Bu kişilerin unvanlarını yükseltmek değil kanun önüne çıkarmaktır. Ona yapılacak en büyük iyilik Yazıcıoğlu’nun da ‘Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz’ sözleriyle istediği ülkedeki birlik ve beraberliği sağlamaktır. Oslo görüşmelerini meşrulaştırmak değildir. Yazıcıoğlu ismini o ucube binaya verseler dahi parti genel merkezi, vakıf, ocak, teşkilatlar ve Yazıcıoğlu ailesi olarak bunu mahkemeye taşır o levhayı ucube binadan indiririz.”