Taş Medreseli Ülkücüler, Adana'da buluştu.

Başta Adana olmak üzere Kahramanmaraş, Gaziantep, Osmaniye, Hatay ve Mersin ile Antalya'da yaşayan Taş Medreseli Ülkücüler Adana'da bir araya geldi. Taş Medreseli Ülkücülerin yaptığı organizasyon, MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleşti.

Buluşmada MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Adana milletvekilleri Ali Halaman, Seyfettin Yılmaz, Adana Ülkü Ocakları Başkanı M.Ali Arslan ile MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı da hazır bulundu.

MHP Adana İl Başkanlığı konferans salonunda gerçekleştirilen programda 'Taş Medreseli Ülkücüler'i ve faaliyetlerini anlatan sinevizyon gösterisi sunuldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya burada yaptığı konuşmada, dün olduğu gibi bugün de bütün ülkücülerin devletin ve milletin bekası için kararlı olduğunu söyledi. Kaya, "Dün, vatanımız milletimiz Marksist ideolojiyle Sovyetlerden gelen bir tehlike ile karşı karşıya idi. Bugün de bu coğrafyadaki varlığımız, kimliğimiz, değerlerimiz büyük bir tehdit altında, büyük bir risk altında. Dolayısıyla her zamankinden daha fazla dikkatli ve şuurlu, her zamankiden daha fazla inançla davamıza ve hareketimize sarılmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Kaya şöyle devam etti:

"Kırgınlığımız, küskünlüğümüz olabilir, bunların hepsini doğal karşılamak lazım. Haklılık payı da vardır. Ama bu süreçte alanlarda, meydanlarda olmalıyız. Birliğimizi, beraberliğimizi daha da güçlendirmeliyiz. Ülkemizi, milletimizi bu sıkıntılı durumlardan kurtaracak Ülkücü hareketin dışında başka bir hareketin olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bugün Ülkücü hareketin dışında herkes ya sinmiş, ya sürece katılmış, ya teslim olmuş. Bir tek Ülkücü, Milliyetçi Hareket var, biz varız. Biz var olduğumuz müddetçe de ne kimliğimizin, ne değerlerimizin, ne de ülkemizin tahrip edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel de, "Görüyoruz ki, bugün yaşadıklarımız karşısında yeniden geçmişin tecrübeleriyle geleceği tanzim etme noktasında bir tek ayakta duran ama yeri geldiği zaman kırılan yeri geldiği zaman üzülen, yeri geldiği zaman unutulan ama fakat bir tek gün olsun inanmış olduğu Türk-İslam davasından asla taviz vermeyen biz kuşakların, yani sizin gibi şerefli, kahraman, yiğit dava arkadaşlarımızın yeniden üç hilal altında milletimizi kurtuluşa erdirecek şu birlikteliğidir" ifadesini kullandı.

MHP Adana İl Başkanı Mustafa İzgioğlu da konuşmasında, "Dünya Türklüğünün Başbuğu merhum Alparslan Türkeş'in bizlere miras bıraktığı kutlu davamızın yiğitleri olan siz büyüklerimle bir arada olmaktan, buluşmaktan onur ve mutluluk duyuyorum. Liderimiz ve Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin önderliğinde Türk milletinin mutluluğu ve refahı için bu yoldaki asil duruşunuzu, cesur mücadelenizi yürekten alkışlıyorum" dedi.

İzgioğlu şunları kaydetti:

"Türkiye bugün de en karanlık bir dönemden geçiyor. Bu dönemde düşmanlar değişmedi. Sadece silahlar değişti, piyonlar değişti. İhanetin en koyusunun yaşandığı bu süreçte, yine Ülkücüler, yine Türk milliyetçilerinden başka bir umut kapısının kalmadığı görülmektedir. 30-40 yıl önce siz değerli büyüklerimizin destansı mücadelesi sayesinde emperyalizme diz çökmeyen Türk Milleti, bugün de Milliyetçi Hareket'in kurumsal çatısı altında yine sizlerin ve bütün Türk milliyetçisi dava arkadaşlarımızın mücadelesiyle asla teslim olmayacaktır."

Milletvekili Ali Halaman da, aradan geçen uzun yıllarda var olan beşeri münasebetlerin eksilmiş olabileceğini ama aynı ülküde buluşan ruhların asla ayrı kalmadığını vurgulayarak, böylesi bir buluşmanın umulan hayırlı neticeleri vereceğine olan inancını dile getirdi.

Taş Medreseli Ülkücüler adına konuşan Hüseyin Kocabaş ise kendilerini şöyle tarif etti:

"Bizler ülkü yolunda birbirimizle kaşla, gözle anlaşan, zaruretin gereğini yapan,'Kahramanlığın saldırıp bir daha dönmemek 'olduğunu her daim ispat etmiş bir nesilden geriye kalanlarız." Kocabaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Memleketimizin, devletimizin, milletimizin içine düşürüldüğü durum hepinizin malumudur. Vatan için, bayrak için, ezan için yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Allah'ın izniyle; birlikle beraberlikle, teşkilat disipliniyle üstesinden gelemeyeceğimiz sıkıntı yoktur. Her zaman olduğu gibi Başbuğumuz; rahmetli Alparslan Türkeş. Fikrimiz; Türk-İslam Ülküsü. Partimiz, üç hilalli bayrağımızın dalgalandığı Milliyetçi Hareket Partisi. Liderimiz, Devlet Bahçeli. Ocağımız; Bozkurt flamalı Ülkü Ocaklarıdır."

Bu arada Adana'daki buluşmanın sadece bir başlangıç olduğu bildirildi. Kocabaş, Taş Medreseli Ülkücüler'in buluşmasını sağlayan oluşumun kurumsal kimlik çatısı altında genişleyerek devam edeceğini, nihai buluşmanın Ankara'da gerçekleştirileceğini belirtirken, Atilla Kaya da Taş Medreseli Ülkücülerin sahipsiz olmadığını, MHP Genel Merkezinde fiziki mekan sağlandığını, her türlü sorunlarının burada takip edilebileceğini kaydetti.

Kaya, Bozyel ve Halaman, büyük ve anlamlı tarihi buluşma için organizasyonu gerçekleştiren Taş Medreseli Ülkücülere, etkinliğe ev sahipliği yapan MHP Adana İl Başkanı İzgioğlu'na, yönetim kuruluna ve kendisi de Taş Medreseli Ülkücülerden biri olan emek harcayan İl Başkan Yardımcısı Sami Baysal'a teşekkür ettiler. Taş Medreseli Ülkücüler, Adana Ülkü Ocakları Başkanlığı ve diğer bazı ziyaretlerden sonra Adana'dan ayrıldılar.