Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep İl Başkanı Ali Muhittin Taşdoğan, İbrahimli-Karataş otobüs hattında şoförlere verilen cezayı eleştirdi. Süre aşımından dolayı 200 TL ceza uygulandığını ifade eden Taşdoğan, halkın can güvenliğinin de tehlikeye atıldığını savundu.

Taşdoğan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından İbrahimli-Karataş hattında çalışan otobüs şoförlerine kesilen ceza ile ilgili konuştu. İbrahimli- Karataş hattı arası 60 dakika süre verilen halk otobüsü şoförlerinin bu süreyi uzatmak için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını söyleyen Taşdoğan, sürenin 84 dakikaya çıktığını, ancak aynı hattı belediye otobüslerinin 110 dakikada gittiğini kaydetti. Verilen süreden geç giden şoförlere ise 200 TL para cezası uygulandığını ifade eden Taşdoğan, "Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İbrahimli-Karataş halk otobüsü hattında yaşanılan sıkıntılar herkesi mağdur etmekte. Şoföre geç kaldığı için 200 TL para cezası uyguluyorsunuz, bu şoför de o hatta geç kalmamak için hız ihlali yapıyor, trafik kurallarını hiçe sayıyor. En önemlisi ise hem kendi hayatını hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmak durumunda kalıyor. Belediye otobüslerine verilen süre 110 dakika iken neden halk otobüslerinde bu süre 84 dakika oluyor?" diye konuştu.

Belediye yetkililerinin aynı zamanda şoförlere de 1 ay araç kullanamaz yasağı getirerek geçim kaynaklarını kestiğini dile getiren Taşdoğan, "Belediyecilik ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla yapılmamalıdır. Bu şoför kardeşlerimiz bu şekilde mağdur ediliyorlar. O hattı kullanan vatandaşlarımızın da can güvenliğinin tehlikede olmasına sebebiyet veriyorlar. Bu hatta daha uygun sürede gidiş gelişler sağlanmalı, cezai işlem ücreti düşürülmelidir. Böylelikle hem evine ekmek götürmek için sabah akşam direksiyon başında olan şoförleri hem de vatandaşı mağdur etmemiş olursunuz." şeklinde konuştu.