Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla memleketlerine ve tatil beldelerine akın eden vatandaşların dönüşü sürüyor. Bayram tatilinin son gününde de TEM otoyolu Kocaeli kesiminin bazı noktalarında sürücüler, dur-kalk ilerlemek zorunda kalıyor. Sürücüler ancak 5-10 kilometre hızla ilerleyebiliyor. Zaman zaman trafik duruyor. Kilometrelerce kuyruk oluştu.

Kurban Bayramı'nı memleketlerinde geçirmek için İstanbul'dan çıkan tatilcilerin dönüş yolundaki çilesi son günde de devam ediyor. TEM Kocaeli kesiminin bazı noktalarında sabah erken saatlerden itibaren yoğunluk başladı. Araçlar, özellikle Bekirdere Rampası'nda dur-kalk şeklinde ilerliyor. Bu mevkide zaman zaman trafik duruyor. Özellikle Kartepe ilçesinden İzmit Batı Kavşağı'na kadar yolda rampa, tünel ve viyadüklerin olması sebebiyle bu mevkilerde kuyruk oluşuyor. İstanbul yönünde araçlar güçlükle ilerlerken, Ankara istikametine ise tek tük aracın geçmesi dikkat çekiyor.

İsdanbul yönünde trafik yoğunluğunun akşam saatlerine doğru daha da artması bekleniyor. TEM otoyolundaki yoğunluğa karşın, D-100 kara yolunda da aynı yoğunluğun yaşandığı öğrenildi.