Bitlis’in Tatvan ilçesi Vangölü sahilinde bulunan bazı çardaklar, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yakılırken, sahil şeridinde bulunan bazı ağaçlara ise zarar verildi.

Gece saatlerinde Van Gölü’nün Tatvan sahilindeki kamelyalardan birinin, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yakılıp, civardaki ağaçlardan 6 tanesi de kesilirken, sahil esnafı olaya tepki gösterdi. Tatvan Emniyeti ise olayla ilgili soruşturma başlattı. Tatvan’da yaşanan bu olaya sert tepki gösteren sahil esnaflarından Şakir Türkmen, çardakların yakılması ve ağaçların kesilmesine esnaflar tepki göstererek, ilgililerin bir an önce önlem almasını istedi.

Bitlis il merkezi ile çevre il ve ilçelerden vatandaşların gelip ziyaret ettiği ve aileleriyle birlikte zamanlarını geçirdiği Tatvan sahilinde, güvenlik önlemlerinin alınmamasından yakınan Türkmen, şöyle konuştu: "Dün gece saatlerinde sahildeki kamelyalardan biri kundaklanmış ve yakılmış. Civardaki 5 yıllık ağaçlardan da 6 tanesi el testereleriyle kesilmiş. Oturak bankları yerinden sökülmüş. Bu durum çok üzücü bir durumdur. Tatvan Belediyesi’ne ait olan ve zarar gören bu demirbaşların maliyeti ortalama 50 bin lira civarındadır. Bu güzel sahili yakıp yıkmaya ve harabe hale getirmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Biz esnaf olarak burada huzur istiyoruz. Güvenlik önlemlerinin bir an önce alınmasını istiyoruz. İlgili kurumların bu duruma el atmasını diliyoruz.”

Gece saatlerinde yakılan kamelyanın, Tatvan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından söndürüldüğü, konuyla alakalı Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatıldığı öğrenildi.