Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkan Yardımcısı Berra Besler, seçime az bir süre kala gazeteci, savcı ve polislerin olduğu yaklaşık 200 kişinin gözaltına alınacağı iddialara sert tepki gösterdi. ‘Türkiye’de artık hukuk güvenliği diye bir şey yok.’ diyen Besler, “Aklına esince böyle şeylerden kimse gözaltına alınamaz, tutuklanamaz. Bir olayda gözaltına alınmayı gerektirecek hukuki sebepler ve veriler mevcutsa böyle bir şeyler yapılabilir. Olmadığı taktirde ‘keyfim benim böyle istedi, ben birini tutuklatırım, birini gözaltına aldırırım’ demenin hukukla bağdaşır hiçbir yanı yok.” dedi.

TBB Başkan Yardımcısı Berra Besler, aralarında gazeteci, savcı ve polislerin de olduğu 200 kişilik gözaltı listesi oluşturulduğu iddialarını değerlendirdi. Böyle bir şeyi hukuk açısından kabul etmenin mümkün olmayacağını vurgulayan Besler, “Türkiye’de artık hukuk güvenliği diye bir şey yok. Aklına esince böyle şeylerden kimse gözaltına alınamaz, tutuklanamaz. Basının bir özgürlüğü var. Olayın ne olduğunu ben değerlendirmiyorum. Bir olayda gözaltına alınmayı gerektirecek hukuki sebepler ve veriler mevcutsa böyle bir şeyler yapılabilir. Olmadığı taktirde ‘keyfim benim böyle istedi, ben birini tutuklatırım, birini gözaltına aldırırım’ demenin hukukla bağdaşır hiçbir yanı yok. Biz bunları değerlendirmeye bile aldırmayız.” diye konuştu.

Hukuk devletinde buna müsaade edilemeyeceğine dikkat çeken Besler, “Kim ne yaparsa yapsın, ne kadar baskı uygularsa uygulasın sonunda onlar hüsrana uygulayacaktır. Olaydan hukuk devleti yaşayarak çıkacaktır. En azından Türkiye’de avukatlar ve Barolar Birliği şartlar ne olursa olsun bunu yapmaya azimlidir. Bu olayın müdahili değilim ama böyle bir hadise varsa hukuka aykırı hiçbir şeyi kabul etmemiz mümkün değil.” ifadelerine yer verdi.