Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmet Yılmaz, “Eğer bu ülkeye inanır ve bu insanlara güvenirsen ve İstiklal Marşı'nın ruhunu idrak edersen bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek yok.” dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Ramazan Bayramı'nın 2. gününde geldiği Sivas’ta Valilik tarafından Tarihi Buruciye Medresesi’nde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programa Vali Alim Barut, AK Parti Milletvekilleri Hilmi Bilgin, Selim Dursun, resmi kurum amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Meclis Başkanı Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, herkesin bayramını kutlayarak, “Son 30 günde Rabbim gösterdi ki emrine itaat ederek kul olduğumuzu ispat ettik ve ondan sonra da başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olduğu için bayram yapıyoruz. Allah bu bayramı mübarek eylesin. Herkesin bayramını kutluyorum.” diye konuştu.

Bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek olmadığını ifade eden Yılmaz, şöyle devam etti: “Eğer bu ülkeye inanır ve bu insanlara güvenirsen ve İstiklal Marşı'nın ruhunu idrak edersen bu ülkenin geleceğinden kaygı duymaya gerek yok. İstiklal Marşı’nda, 'Korkma sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumuzun üstünde tüten en son ocak’ diyor. ‘Tek bir ev kalıncaya kadar bu ülkede bayrak dalgalanacak. Bu ülke ebediyyen bağımsız ve hür yaşayacak. Coğrafyamız kaderimizdir. Bu kaderden kurtulabilmek mümkün değildir, coğrafyayı değiştirmedikçe. Ama bin yıldır biz bu coğrafyaya sahip olabilmek için 7 düvele karşı mücadele ettik. Bugün de 7 düvele karşı mücadele ediyoruz. Ama bu mücadeleden başarıyla çıkmak şartı, birlik beraberliktir. İnşallah Sivaslı her dönemde birlik ve beraberliğini gösterdi. 77 milyon her dönemde birlik ve beraberliğini gösterdi. Bundan dolayı bu zor coğrafyada bin yıldır bir arada yaşıyoruz.”

Bayramların birliği ve beraberliği artırmanın, küskünlükleri unutmanın, kardeşlikleri güçlendirmenin zamanı olduğuna işaret eden TBMM Başkanı Yılmaz, şunları kaydetti:
“Muhakkak ki ibadetler tek başına olabilir. Ama bayram tek başına olmaz. Bayram, eş-dost, hemşehri iledir. Mutlaka herkesle bayramlaşmak lazım, kırgınlıkları unutmak lazım, küslükleri geride bırakmak lazım, bu ülkeyi çok daha güçlü kılabilmek için birlik ve beraberliğimizi güçlendirmemiz lazım. İşte ne zaman bu ülkeyi güçlü bırakırsak hem şehit ve gazilerimize olan sorumluğumuzun gereğini yerine getirmiş oluruz. Hem de evlatlarımıza olan sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz. Ne zaman onlara güçlü bir Türkiye bırakırız işte o zaman üstümüze düşeni yapmışız demektir. İnşallah bir oldukça beraber oldukça geçmişte olduğu gibi 7 düvele karşı bundan sonraki vereceğimiz mücadelede birlik ve beraberlik içinde çıkacağız.”

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Yılmaz ve protokol üyeleri, vatandaşlarla bayramlaştı.