TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, “İnsan, en temel değerdir. Gençliğimizi kendi ruhuna kavuşturacak insan mektebinin mimarları da öğretmenlerdir. Geleceği inşa edecek meslek grubu öğretmenlerdir. Eğitim de en temel unsurlarıdır. Her eksikliği bir şekilde telafi edebilmek mümkün ancak öğretmen eksikliğini ve öğretmendeki eksikliği telafi edebilmek mümkün değil. Öğretmenlere, yeni öğretim yılında başarılar diliyorum.” dedi. Yılmaz, programları çerçevesinde Ankara’dan karayoluyla geldiği Sivas’ta, özel bir okulun açılışına katıldı.

'EĞİTİMDE BÜYÜK YATIRIMLAR YAPTIK'

Açılışa Milletvekili Selim Dursun, Sivas Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Başsavcı Murat İrcal, diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından yapılan açılış konuşmalarından sonra kürsüye gelen TBMM Başkanı Yılmaz, Eğitime yapılan yatırımlardan bahsederek şunları söyledi: “Eğitim, kalkınmanın temelidir. Bu nedenle eğitimin fiziki ve teknolojik altyapı yatırımını, geçmişle mukayese edilemeyecek oranda iyileştirip geliştirdik. Tüm bireylerin eğitime erişiminin sağlanması, fırsat eşitliğinin sağlanması, ders müfredatlarının çağdaş hale getirilmesi ve eğitimde insan kaynaklarının nicelik, nitelik ve bölgesel dağılımında büyük adımlar attık. Zorunlu eğitimi, 4+4+4 olmak üzere 12 yıla çıkardık. Taşımalı eğitimi başlattık ve yaklaşık 830 binin üzerinde öğrenci, bu hizmetten faydalandı. Bu öğrencilerin yüzde 97’sine de öğle yemeğini ücretsiz verdik. Şartlı eğitim yardımını başlattık. Bu kapsamda 2 milyon 400 binin üzerinde öğrenci, şartlı eğitimden yararlandı. Ücretsiz ders kitabı projesiyle de 1,9 milyar kitap dağıtımı yapıldı.”

'EĞİTİM, HER ŞEYİN BAŞIDIR'

Eğitimin önemine vurgu yapan İsmet Yılmaz, “Özellikle son yıllarda iç gerilimler yaşayan kültür coğrafyamızda birlik ve barış ortamımızın tesisini de yine eğitimle sağlayabiliriz. Her şeyin başı sağlık denir ama sağlığı da koruyabilmek için her şeyin başı eğitim desek doğru olur. Onsuz bir yere varabilmek mümkün değildir. İlimden gidilmeyen yolun sonu da karanlıktır. Özellikle kadınlarımızın, engelli vatandaşlarımızın en iyi şekilde eğitim almaları önceliklerimiz arasında. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz çağın gerekleriyle donatılsın ki başkalarıyla rekabet edebilsin ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkabilelim.” diye konuştu. TBMM Başkanı Yılmaz, genel bütçede son yıllarda eğitime ayrılan payı arttırdıklarını belirterek, “Sivas’ta da eğitim alanında birçok çalışma yapıldı. Fatih projesi kapsamında akıllı tahta ve tablet bilgisayarların dağıtımı yapıldı. Geleceğimizin teminatı evlatlarımıza ne kadar iyi eğitim verilirse Türkiye o kadar kalkınır.” dedi.

'HER ZAMAN ELEŞTİRİLİRSİN'

Konuşmaların ardından dua edilmesiyle birlikte TBMM Başkanı Yılmaz ve beraberindekiler, kurdele keserek okulu açtı. Okulu gezen Yılmaz, yetkililerden bilgi aldı. Duvarda asılı, İngilizce, "Ne kadar iyi olursan ol, her zaman biri seni eleştirecektir" sözünü okuyarak tercüme etti. İsmet Yılmaz, açılıştan sonra Gaziler Günü programı kapsamında gazilerle birlikte yemek yedi.