7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için 12 yıl görev yaptığı TCDD Genel Müdürlüğünden istifa eden Süleyman Karaman, Erzincan’a gelerek Adalet ve Kalkınma Partisinden aday adaylığı müracaatında bulundu.

Erzincan Havaalanında çok sayıda Erzincanlı tarafından karşılanan Süleyman Karaman, oluşturulan uzun araç konvoyu ile AK Parti Erzincan İl Parti Binasına gelerek, Aday Adaylığı dilekçesini İl Başkanı Orhan Bulut’a teslim etti.
Karaman, AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için AK Parti'den Erzincan milletvekili aday adayı olduğunu söyledi.

"Partim uygun görürse ve eğer sizler de izin verirseniz, özel sektör ve kamuda geçen çalışma hayatımdaki 40 yıllık birikimimi, Erzincanımızın hizmetine sunmak istiyorum" diyen Karaman, şöyle devam etti: "Eğer hemşehrilerim, bana ‘Durmak yok, yola devam’ derse, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Erzincan için projeler üretmeye, çok çalışmaya devam edeceğim demektir. Hükümetimizin 2023 programı çerçevesinde, tüm bakanlıklar, kuruluşlar ve bütün şehirler yarış içerisindeyken, ben de Erzincanımızın yarınlara hazırlanmasında bu tecrübelerimle katkıda bulunmak üzere milletvekili olarak görev almak istiyorum.”

Karaman, konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut’a milletvekili aday adaylığı başvuru dilekçesini teslim etti.