Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) yönetimi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ndeki (DHMİ) fişlemeleri kimlerin yaptığının açığa çıkarılması çağrısı yaptı.

TCDD Genel Müdürlüğü ile DHMİ Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan üst düzey bürokratların olumlu/olumsuz tehlikeli/sistemin insanı/değerlendirilmeli gibi sıfatlarla fişlendiği bilgisinin, medyada yer alan haberlerle ortaya çıktığına işaret eden BTS yönetiminin yazılı açıklamasında “Bu haliyle anılan kurumlarda yapılan bu fişlemenin hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün değildir.” ifadesi dile getirildi.

BTS açıklamasında, fişlemede kullanılan sıfatların yanlışlığı bir tarafa, böyle bir yaklaşımın partizanlığın son noktası olduğu hatta bir parti yandaşlığını da geçerek başka odaklara yakınlığı ölçmeye yol açacağının açık olduğunu belirtilerek, “ Böyle bir fişlemenin sonunda da iş ve çalışma ortamında huzursuzluğunun ve tedirginliğin artacağı, tatsız gelişmelerin gündeme gelebileceği açıktır. Bu haliyle anılan kurumlarda yapılan bu fişlemenin hiçbir şekilde kabul edilmesi mümkün değildir.” denildi.

“Çalışma barışını, iş barışını bozmak kimsenin faydasına değildir.” vurgusu yapılan açıklamada, “Hele bu huzursuzluk söylendiği gibi fişleme yoluyla yapılmaya çalışılıyorsa daha vahim sonuçlara yol açabilir. Partizanlığı aşan bir şekilde başka odaklara yakınlığı ve desteği ima eden bu fişlemeyi yapanlar bir an önce tespit edilmelidir.” çağrısında bulunuldu.

“BU İŞLEMİ YAPANLAR ŞU İŞLİYOR”

Bu işlemi yapanların suç işlediklerine dikkat çekilerek, “Sendikamız kim tarafından yapılırsa yapılsın böyle bir fişlemenin insan hak ve özgürlüklerine aykırı olduğunu ve bundan doğacak mağduriyet ve olumsuzlukların karşısında olacağını dün olduğu gibi bugün de söylemektedir. Kurum yönetimlerinin, bir an önce bu fişlemeyi kimin/ kimlerin yaptığını ortaya çıkarmak için bir idari soruşturma açarak bu densizliği ve sorumsuzluğu yapanları tespit etmesini bekliyoruz.” açıklaması yapıldı.