Ankara'da Yenimahalle-Şentepe arasında toplu taşıma amaçlı olarak hizmet veren teleferik hattında bakım ve entegrasyon çalışması yapılacak. Çalışma nedeniyle, 16-30 Mart tarihleri arasında yolcu taşınmayacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 'İnsan Taşımak Üzere Tasarlanan Kablolu Taşıma Tesisatı Yönetmeliği' kapsamında gerçekleştirilmesi zorunlu bakımı ile 1. ve 2. etap hatlarının entegrasyon çalışmaları nedeniyle Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı’nda 16 Mart Pazartesi gününden itibaren yolcu taşımacılığına ara verilecek. Konuya ilişkin yazılı bilgi veren EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, 1. etap Yenimahalle-Şentepe Teleferik hattının devamı niteliğindeki 2. etap hattında yapım çalışmalarının tamamlandığını ifade ederek, iki hattın birbirine entegrasyonunun sağlanması yanı sıra 1. etap teleferik hattında da yıllık bakım çalışmaları yapılacağı için sistemin 15 gün süreyle hizmet vermeyeceğini söyledi.

Teleferik hattını kullanan vatandaşların bu süre zarfında EGO Otobüsleri ile ulaşımlarının sağlanacağını belirten Genel Müdür Tahiroğlu, teleferik hattındaki bakım ve entegrasyon çalışmalarının ardından sistemin 1 Nisan 2015 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

2. ETAP ÇALIŞMALARI

Yenimahalle-Şentepe teleferik hattının 1. etabının 1400 metre uzunluğunda 3 istasyon ve 48 kabinden oluştuğunu hatırlatan Genel Müdür Tahiroğlu, tek istasyondan ve 58 kabinden oluşan 1800 metre uzunluğundaki 2. etap teleferik hattında test sürüşlerinin de tamamlandığını söyledi.

Metro ile senkronize 18 saat çalışacak teleferik hattının toplamında 4 durak ve her biri 10 kişi taşıma kapasitesine sahip 106 adet kabinden oluştuğunu belirten Tahiroğlu, "Toplam uzunluğu 3 bin 257 metre olan teleferik hattı ile Şentepe merkezden Yenimahalle Metro istasyonuna vatandaşlar 13,5 dakikada giderken, sistem ile günde 86 bin 400 kişi taşınabilecek." dedi.