Çorum’da bir kişi, telefonda kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılara bankadan çektiği 26 bin TL’sini kaptırdı.

Emniyet güçlerinin tüm uyarılarına ve basında yer alan haberlere rağmen telefon dolandırıcıları insanları ağlarına düşürmeye devam ediyor. Telefon dolandırıcılarının hedefindeki illerden biri de Çorum oldu. Kentte son günlerde çok sayıda vatandaş kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılara para kaptırdı. Yaşanan olaylara her gün bir yenisi ekleniyor.

Gazi Caddesi’nde yürürken cep telefonundan aranan Nihat Ç. (50) isimli vatandaş, kendisini polis memuru “Mehmet Bedir” olarak tanıtan şüpheli tarafından dolandırıldı. Telefonda arayan şüpheli, “Hesabınızı boşaltacaklar, bana para gönderin, şahısları yakalayalım” diyerek Nihat Ç.’den para istedi. Bunun üzerine bankaya giden Nihat Ç., hesabındaki 26 bin 435 TL’yi çekerek PTT şubesinden şüphelinin hesabına yatırdı.

Parayı yatırdıktan sonra şahsın cep telefonunu arayan ancak ulaşamayan Nihat Ç. dolandırıldığını anladı. Mağdur vatandaş, Çarşı Polis Merkezi Amirliği’ne giderek şikayetçi oldu. Polis, şüphelinin kimlik tespitinin yapılması ve yakalanması için çalışma başlattı.