Kayseri’de kendisini polis olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan şahıs, vatandaştan aldığı 6 bin lira, bin Euro, 100 gram ağırlığında Adana burması olarak tabir edilen bilezikle şehir dışına kaçarken otobüste yakalandı.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, S.G., Mimarsinan Mahallesi'nde iletişim cihazı kullanılarak gerçekleştirilen dolandırıcılık olayının mağduru olduğunu beyan ederek şikayette bulundu. Şahıs, kendisini polis olarak tanıtan şüpheli şahsın yönlendirmesi ile evinde bulunan 6 bin TL, bin Euro para ile 1 adet Adana burması tabir edilen 100 gram civarında altın bilezik, 2 adet büyük gramise tabir edilen tam altın ve 1 adet yarım altını poşete koyarak tanımadığı şahısa verdiğini söyledi. Şahsı gördüğünde tanıyabileceğini beyan etmesi üzerine polis, olayın meydana geldiği bölgede mobese görüntülerini inceledi.

İnceleme sonrasında olayı gerçekleştirdiği belirtilen İ.B. isimli şahıs, polis tarafından şehir dışına kaçarken yakalandı. Şehirlerarası otobüs terminalin de bindiği otobüsten indirilen şahsın üst aramasında belirtilen paralar ve altın bulundu. Şahıs çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.