Artan telefon dolandırıcılığı mağdur etmeye devam ediyor. Vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis ve savcı olarak tanıtıp para ve altınları alan dolandırıcılar çoğu zaman kayıplara karışıyor. Şanlıurfa’dan Bursa'ya gelen dolandırıcılar ise telefonla kandırdıkları yaşlı bayandan aldıkları 8 bin liralık altınlarla kaçamadan polis tarafından yakalandı.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Emirsultan Mahallesi'nde ikamet eden 67 yaşındaki Ş.E.’yi arayan dolandırıcılar kendilerini polis olarak tanıtarak, "Bursa’da bir kuyumcu soyuldu. Soyguncular senin ismini kullanıyor. Ayrıca kuyumcudan çalınan altınlar senin evinde çıktı. Kuyumcuyu soyan insanlar hem de terör örgütü üyesi olup sizin hesabınızı kullanıyor. Bundan bizim birimin dışındaki polis teşkilatının da haberi yok. Çok gizli bir operasyon yürütüyoruz. Siz de tehlikedesiniz. Eğer dediğimizi yaparsanız sizi örgütün elinden kurtarırız. Kimseye haber vermeyin, bir poşet içine evdeki altınları koyup, sizin adrese göndereceğimiz kişilere teslim edin." şeklinde korkuttu.

Ardından yaşlı bayanın evine altınları alması için gönderilen Mehmet Y. (22) ve 15 yaşındaki H.K., poşet içindeki 8 bin 100 lira değerindeki altınlarla birlikte 100 doları aldı. Bu sırada şüpheliler, Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin baskınıyla suçüstü yakalandı. Dolandırıcılık eylemini gerçekleştirmek için Şanlıurfa’dan geldikleri belirlenen zanlılardan Mehmet Y. sorgusunun ardından nitelikli dolandırıcılık ve unvan gaspı suçlarından adli mercilere sevk edildi.