Tuzla'da, telefon alma bahanesiyle girdiği dükkandan 3 bin TL değerinde 2 telefon çalan şahıs, güvenlik kameralarına yakalandı. Hırsızın saniyeler içerisinde telefonları cebine atması ve dükkanda sergilediği rahat tavırlar dikkat çekti. Şahsın, Bahçelievler'de yine aynı yöntemle hırsızlık yapan kişi olduğu belirlendi.

Olay, Tuzla'da bir cep telefonu dükkanında meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde; bir cep telefonu dükkanına müşteri gibi giren şahıs, iş yeri sahibi Mutallip Baş'a kendisine ve eşine cep telefonu almak istediğini söylüyor. Şahsın istediği iki adet 3 bin TL değerinde telefonu kutusu ile tezgaha bırakan Baş, bir yandan da satış işlemleri için hazırlık yapmaya başlıyor. İş yerinde çalışan diğer görevli bayan da poşet almak için tezgahın altına eğiliyor. Bu sırada müşteri kılığındaki şahıs el çabukluğu ile saniyeler içerisinde kutuların içerisindeki telefonları alarak cebine koyuyor. Daha sonra telefonların ücretini ödemek istediğini ancak üzerinde döviz olduğunu söyleyen hırsızı iş yeri sahibi bitişik dükkandaki kuyumcuya yönlendiriyor. İş yeri sahibi ile birlikte dükkandan ayrılan hırsız bu defa da otomobilinde bir miktar TL bulunduğunu ve onu alıp geleceğini söyleyerek kayıplara karışıyor. İş yerinde görevli bayan da telefonları müşteriye teslim etmeden önce son kontrolleri yapmak isterken kutuların boş olduğunu fark ediyor. Güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen Baş, soyulduğunu anlayarak polise müracaat ediyor.

İş yeri sahibi Mutallip Baş, olayın gerçekleştiği gün bir vatandaşın gelerek, “Eşime ve kendime cep telefonu alacağım.” dedikten sonra fiyatı en yüksek olan iki modeli istediğini söyleyerek şunları söyledi: "Şahıs telefonları almak istediğini söyleyince kutuları ile tezgahın üzerine koydum. Bu sırada ben başka bir müşteri ile ilgilenmeye başlarken görevli bayan arkadaşımız da telefonları koyacağı poşeti almak için tezgaha eğilmiş. Şahıs bu sırada el çabukluğu ile telefonları kutularından çıkartarak cebine koymuş. Bana üzerinde döviz olduğunu söyleyince parayı bozdurması için yan taraftaki kuyumcu dükkanına yönlendirdim ve birlikte dışarıya çıktık. Ancak kuyumcuya girmeden otomobilinde bir miktar TL cinsinden parası olduğunu ve onu da alıp geleceğini söyleyerek ayrıldı. Ben de telefonları almaktan vazgeçtiğini düşünerek dükkana geri döndüm. Bu sırada bayan arkadaşım da kutuların içerisinin boş olduğunu fark etmiş. Güvenlik kamera kayıtlarını incelediğimde şahsın el çabukluğu ile telefonları kutularından çıkartarak cebine koyduğunu gördüm ve polise müracaat ettim."

İnternette yaptığı araştırmada aynı kişinin Bahçelievler'de aynı yöntemle başka bir dükkandan telefon çaldığını gördüğünü söyleyen Baş, hırsızın bir an önce yakalanmasını istediğini ifade etti.

Polis zanlıyı yakalamak için çalışma başlattı.