İstanbul-Ankara TEM Otoyolu'nun Sakarya kesiminde yoğun kar yağışı nedeniyle meydana gelen zincirleme kazalarda ilk belirlemelere göre 48 kişi yaralandı. 30'a yakın aracın karıştığı kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönü yaklaşık 4 saat ulaşıma kapandı. Yaralılara müdahale Ankara yönü ulaşıma kapatılarak yapıldı. Araçların kaldırılmasının ardından otoyol trafiğe açıldı.

Otoyoldaki ilk kaza, sabah saatlerinde Arifiye Gölbaşı mevkiinde İstanbul yönünde meydana geldi. Adana'dan İstanbul'a giden Mustafa B.'nin kullandığı yolcu otobüsü, sürücülerinin tipi nedeniyle yola devam edemeyip yol kenarına park ettikleri iki otomobile çarptı. Bariyerlere vuran otobüse arkadan gelen Uğur P. yönetimindeki bir başka yolcu otobüsü çarptı. Kazada 10 kişi yaralandı. Yaralılar, çağrılan ambulanslarla Sapanca Devlet Hastanesi ve Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönü kısmen ulaşıma kapandı. Trafik tek şeritten kontrollü olarak verildi. Kaza nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu. Kaza yapan araçlar kaldırılırken bu kez Arifiye Köprüsü yakınında zincirleme kaza meydana geldi. Bu kazanın ardından Adapazarı Gişeleri ile Arifiye Köprüsü arasında çok sayıda araç birbirine girdi. Yolcu otobüslerinin de karıştığı kazada çok sayıda kişi yaralandı. Bir otobüs şoförü ile bir TIR şoförü araçta sıkıştı.

Kazalar nedeniyle otoyolun İstanbul yönü ulaşıma kapandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Özel hastanelere ait ambulanslarda takviye olarak sevk edildi.
İstanbul yönü ulaşıma kapanınca yaralılara müdahale için Ankara yönü de ulaşıma kapatıldı.

Ters yöne giren sağlık ve itfaiye ekipleri yaralıları ambulanslara taşıdı. Araçlarda sıkışan iki sürücü itfaiyenin çalışmaları sonucu kurtarıldı. Yaralılardan 21'i Toyotasa Acil Yardım Hastanesi'ne, 9'u Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 8'i ise özel hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza yerinde üşüyenler battaniyelere sarılarak ısınmaya çalıştı. Yaralıların kaldırılmasının ardından Ankara yönü ulaşıma açıldı. 30'a yakın aracın karıştığı kazalarda araçların kaldırılmasının ardından otoyolun İstanbul yönü yaklaşık 4 saat sonra ulaşıma açıldı.