Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’na teslim olan 20 engelli birey, düzenlenen yemin töreniyle, bir günlük Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu oldu.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, komutanlığa ait spor salonunda yapılan Temsili Askerlik Uygulaması Töreni’nde yaptığı konuşmada, yemin eden askerlere ‘leventler’ diye hitap etti. Törenlerin, askerliğe katkı verme yönüyle dünyada tek örnek olduğuna dikkat çeken Doğan, "Bugün sizler için, hatırası hayatınız boyunca aklınızdan ve yüreğinizden silinmeyecek mutlu bir gündür. Siz, biraz sonra, mukaddes bayrağımız üzerindeki silaha el basarak, omuz omuza vererek askerlik yemini edecek ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde, silah arkadaşlığı saflarına katılacaksınız. Yemininiz, Türk milletine, Türk Silahlı Kuvvetlerine, Deniz Kuvvetlerimize, ailelerinize ve sizlere hayırlı uğurlu olsun.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından 20 kişi, Türk bayrağı ve silah olan masalar etrafında, bir ağızdan askerlik yemini etti. Edilen yeminlerin ardından, aileler, asker çocukları ve komutanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Tören bitiminde, asker ve yakınlarına yemek ikramında bulunuldu, TCG Ereğli ve TCG KDZ Kilimli Karakol Botları gezdirildi.