Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) başarı elde eden öğrenciler, günlük yaşantılarından taviz vermeyerek disiplinli ders çalışmayla başarı elde ettiklerini söyledi. Sınavda tam puan alan Zeynep Kılıç, sosyal hayatını yaşarken derslerini de ihmal etmemenin sonucunu 'başarı' olarak aldığını söyledi. Salih Öner ise bir yandan ders çalışırken bir yandan da gitarını çaldığını, sosyal aktivitelerin hepsine katıldığını ve disiplinli ders çalışmanın sonucunu aldığını ifade etti.

TEOG sınav sonuçları açıklanmasının ardından başarılı olan öğrenciler bunun sırrını anlattı. Kayseri’de eğitim faaliyetlerini sürdüren Yılmaz Akansu, Aliye Boydak, İstikbal ve Yelkenoğlu ortaokulları öğrencilerinin başarıları sınava bir kez daha damgasını vurdu. 2015 TEOG yerleştirme puanlarında 2 Türkiye Şampiyonu çıkaran okullardan 10 öğrenci de sadece 1 yanlış yapma başarısı gösterdi.

Kayseri’de TEOG-1 ve TEOG-2’de 240 sorunun tamamını doğru cevaplayarak 700 tam puan alan Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Özel Yılmaz Akansu Ortaokulu öğrencisi Zeynep Kılıç, elde ettiği başarısının sırrını şöyle anlattı: “Ailemin ve öğretmenlerimin manevi desteği çok oldu. Sistemli bir çalışma ile hazırlandım. Derslerime düzenli çalıştım aynı zamanda arkadaşlarımla da gezerek sosyal hayatı dolu dolu yaşadım. Hedefim Kayseri Yelkenoğlu Fen Lisesi. Başarımda emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

TEOG’da 700 tam puan alarak yine Türkiye Şampiyonu olan bir diğer öğrenci Ayhan Salih Öner ise “Ailemin manevi desteğini unutamam. Öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Ders çalışma sistemine uydum. Planlı, düzenli ve disiplinli ders çalıştım Sinema, piknik, gitar çalma ve arkadaşlarımla dolaşma gibi etkinliklerden de uzak kalmadım.” dedi.

Şampiyonların sınava hazırlananlara ortak tavsiyesi ise şöyle: “Çok çalışmak değil düzenli çalışmak önemli. Eksiklerini belirleyip ona göre çalışmalarını programlasınlar. Bu programa göre de hedeflerine yürüsünler. Sosyal etkinliklerle de rahatlamayı ihmal etmesinler.”