Samsu'un Terme İlçesi'nde otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu 1'i bebek 6 kişi yanarak feci bir şekilde öldü, 4 kişi de yaralandı.

Kaza, Terme ilçesi Sakarlı Mahallesi Samsun-Ordu Karayolu üzerinde gece 00.30 sularında meydana geldi. Ordu'dan Samsun yönüne giden 34 yaşındaki Ahmet Bodur yönetimindeki 34 VL 3941 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu orta refüje çarptıktan sonra, karşı şeride geçti. Karşı yönden gelen İmdat Akgül yönetimindeki 52 EP 392 plakalı minibüsle kafa kafaya çarpan otomobil iki parçaya bölündü. LPG tankının bulunduğu arka kısım minibüsün önüne takılarak sürüklendi. Sürüklenme sırasında LPG tankı yanmaya başlayınca, alevler minibüsü sardı. Çevredekilerin yangınını söndürmek için müdahalesine rağmen minibüs tamamen yanmaktan kurtarılamadı.

Kazanın meydana gelmesi, LPG tankının patlaması ve çevredeki vatandaşın araçtakileri kurtarmak için verdikleri mücadele ise yakındaki bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde peş peşe meydana gelen patlamalar ve insanların panik halinde sağa sola koşuşması kazanın dehşetini gözler önüne serdi.

Kaza sırasında otomobilden fırlayan Ahmet Bodur ile minibüste bulunan Emine Akgül, Şehri Akgül, Soner Akgül, Caner Akgül ve 7 aylık olduğu öne sürülen Yusuf Akgül yanarak hayatını kaybetti. Songül Akgül, Ali Akgül, Yücel Akgül ve minibüs sürücüsü İmdat Akgül yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ekipleri tarafından Terme Devlet Hastanesi ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma devam ediyor.