Zonguldak'ta, tek kollu milli sporcu Kemal Özdemir(55) termik santrallerin çevre ve canlı yaşamını tehdit etmesine dikkat çekmek amacıyla Kozlu ilçesinden biri inşaat halinde bulunan 4 termik santralin bulunduğu Kilimli’nin Çatalağzı beldesine kadar 20 kilometrelik koşu yaptı.

9 yaşında tren kazası sonucu sol kolunu kaybeden ve 2008 Pekin Olimpiyatları'nda Türkiye’yi temsil eden ‘koşan adam' lakaplı Kemal Özdemir, bu kez termik santrallere karşı koştu.

Tema Zonguldak Temsilciliği'nce organize edilen koşuda Özdemir'e çevreci vatandaşlar da destek verdi. Kozlu ilçesindeki Madenci Anıtı'ndan koşmaya başlayan Özdemir, motosikletli polis eskortluğunda Kozlu Sahil Yolu, Zonguldak kent merkezi, İnağzı Mahallesi üzerinden Kilimli ilçesini takiben Çatalağzı'na ulaştı. TEMA ve Türkiye Sakatlar Derneği Şubesi üyeleri araçlarıyla Özdemir'e eşlik etti. 1 saat 45 dakikalık sürede 20 kilometrelik koşusunu tamamlayan Özdemir'i Çatalağzı Belediye Başkanı Adnan Akgün ve Çatalağzı Çevre Koruma Derneği üyeleri karşıladı.

Kendisinin de Zonguldaklı olduğunu hatırlatan Kemal Özdemir, mevcut termik santrallerin yeniden yapılandırılmasına ama yapılacak olanlara asla izin verilmemesinden yana olduğunu kaydetti. Özdemir, "Zonguldak’ın kaderinin sadece kömüre bağlı olmamasını düşünenlerdenim. Özellikle mevcut santrallere yenilerinin eklenmek istenmesi insan sağlığı ve bölgenin bitki dokusu açısından da çok tehlikeli. Artık buna dur demek zorundayız. Çünkü daha yaşanabilir bir dünya istiyorsak dünyada uygulaması kalkmış olan bu santrallerin terk edilmesi gerekiyor. Benim yapabileceğim tek şey bu. Ben zaten koşuyorum. Koşarak ve yüzerek sesimizi duyurmaya çalışacağız” dedi.

TEMA Zonguldak İl Temsilcisi Berran Aydan ise plaket verdiği Özdemir’e teşekkür etti.