Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağan Seçimli Genel Kurulu Toplantısı, Ankara Marriott Otel'de başladı. TFF başkanlığı için adayı için tek aday olarak Yıldırım Demirören'in listesi kabul edildi. Haluk Ulusoy seçim için yeterli imzayı alamadı.

Federasyonun 42. başkanının seçileceği Olağan Seçimli Genel Kurul'da 297 delegeden 226'sı yer aldı ve yeterli çoğunluk sağlandı. Genel kurulda kulüp başkan ve yöneticileri, dernek yöneticileri, TFF eski başkanları ve spor dünyasından birçok isim yer aldı. Divan başkanlığını Mehmet Baykan'ın yaptığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Divan Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan gündem maddelerini okudu.

TEK ADAY DEMİRÖREN

Seçimli Genel Kurul’da mevcut başkan Yıldırım Demirören ve eski başkanlardan Haluk Ulusoy divana yönetim kurulu listelerini ve imza listelerini sundu.Yıldırım Demirören 240 imza, Haluk Ulusoy 65 imza topladı. Mükerrer olarak açıklanan imzanın 26 olduğu belirtildi. Mükerrer 26 oy çıkarıldıktan sonra Yıldırım Demirören 234 oyla seçime tek aday olarak girdi. Divan Başkanı Baykan Yargıtay'ın emsal teşkil edecek kararlarını okudu.