Türk Hava Yolları (THY) basın müşaviri, Atatürk Havalimanı'nda 2 saattir uçuş yapılamadığına ilişkin sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Bunu üzerine Devlet Hava Meydanları İşletmesi'de (DHMİ), Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışların durdurulmadığını fakat tipi ve kar nedeniyle gecikmeli yapıldığı ifadeleri ile cevapladı.

THY Basın Müşaviri Ali Genç, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı'nda 2 saattir uçak iniş ve kalkışının yapılamadığı şeklinde bilgi verdi. Genç'in bu paylaşımının hemen ardından DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal da Atatürk Havalimanı'nda iniş ve kalkışların durdurulmadığını, ancak yoğun tipi ve kar mücadelesi sebebiyle gecikmeli olarak yapılabildiğini belirten bir paylaşımda bulundu.

Birdal, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı bilgilendirmenin ardından basın müşavirliği aracılığı ile bir de resmi açıklama yaptı. Birdal, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: "Dün geceden itibaren şiddetini arttıran yoğun kar, tipi ve sis nedeni ile Atatürk Havalimanı'nda iniş kalkışların durdurulması söz konusu değildir. Atatürk Havalimanı'nda iniş kalkışlar, yoğun tipi ve kar mücadelesi sebebiyle gecikmeli olarak yapılmaya devam edilmektedir."