Türk Hava Yolları (THY) uçağında bagaj yüklemesi yapan yer hizmetleri personeli, kargo bölümünde unutuldu. Uçak havalanmadan önce kargo bölümünden ses geldiğini fark eden pilotlar, yer hizmetleri ekiplerine bilgi verdi. Uçağın kargo kapısı açıldığında bir işçinin unutulduğu anlaşıldı.

İlginç olay, TK1077 sefer sayılı İstanbul-Tiran uçağında yaşandı. Alınan bilgiye göre, yer hizmetleri çalışanları bagaj işlemleri için uçağın altına gitti. Bir personel uçağın kargo bölümüne geçerek bagajları yerleştirmeye başladı. İşlem bittikten sonra kargo kapısı kapatıldı.Yolcular yerlerini aldıktan sonra uçağın kapısı da kapatıldı. Motoru çalıştırmak için geri itme işlemine başlanacağı sırada pilotlar, uçağın kargo bölümünden bir ses duydu. Sesi dikkatlice dinleyen pilotlar, gürültünün kargo bölümünden geldiğini tespit etti. Pilotlar durumu hemen yer hizmetleri ekiplerine haber verdi. Uçağın kargo kapısı tekrar açıldığında bir işçinin unutulduğu anlaşıldı.

THY’den yapılan açıklamada, “TK 1077 sefer sayılı uçağa yükleme işlemi devam ederken içeriden ses gelmesi sonucu personelin orada olduğu tespit edilmiş ve personel dışarıya çıkarılmış.” denildi.