Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan Tlos antik kentinin tarihi, Seydikemer Kaymakamlığı'nın katkılarıyla Kazı Başkanı Prof. Dr. Taner Korkut'un editörlüğünde kitaplaştırıldı.

Kaymakam Muammer Köken, Tlos'a ışık tutan "Arkeoloji, Epigrafi, Jeoloji, Doğal ve Kültürel Peyzaj Yapısıyla Tlos Antik Kenti ve Teritoryumu" adlı kitabı, Vali Amir Çiçek'i ziyerat ederek takdim etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çiçek, Tlos'un pek çok medeniyete evsahipliği yaptığını, arkeolojik anlamda önemli bir değere sahip olduğunu söyledi. Antik kentin günyüzüne çıkarılarak kültür hazinesine kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Doğal ve kültürel zenginlikleriyle proje kapsamında ilçenin tarihi, kültürel ve doğal değerlerinin ulusal ve uluslararası arenada tanıtılması amacıyla çıkarılan bu kitabın, turizme önemli katkı sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

Kitap hakkında Vali Çiçek'e bilgi veren Kaymakam Köken ise projenin nesiller arası köprü vazifesinin yanında, bir envanter çalışması olarak değerlendirileceğini kaydetti. Bölgenin tanıtımına katkı sağlamayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.