Antalya’nın Finike ilçesinde faaliyet gösteren Özel Toros Finike İlköğretim ve Ortaokulu, öğrencilerine farklı imkânlar sunmaya devam ediyor. Kolej, İngilizce dil eğitimlerine katkı sunmak ve yurt dışı kültürünü tanımaları amacıyla Ekrem Gardiyanoğlu ve Galip Sarı rehberliğinde Amerika’ya bir haftalık gezi düzenledi.

Gezinin Amerika’daki ilk durağı olarak öğrenciler, binaların bulutlara komşu olduğu New York şehri, özgürlük adası ve özgürlük anıtının yanı sıra Manhattan şehrindeki dünyaca ünlü Times meydanı ve ünlülerin balmumu heykellerinin sergilendiği Madame Tussauds müzesini ziyaret etti. Öğrenciler New York’ta yüzlerce dizi ve filme de konu olmuş Empire State binası ve Central Parkı da ihmal etmedi ve bu noktalarda Amerikalılarla birebir iletişim kurarak ufuklarını genişletme fırsatı buldu.

Organizasyonda ikinci durak olarak yılda 61 milyon turist tarafından ziyaret edilen ve eğlence dolu tema parklarına ev sahipliği yapan Orlando ziyaret edildi. Wonderworks bilim ve eğlence merkezi, Universal Studyoları Macera adaları gibi tema parklarının yanı sıra şehirde yapılan helikopter turu da öğrencilere adrenalin dolu unutulmaz anlar yaşattı.

Gezinin son durağı olarak ise öğrenciler Florida eyaletinin gözbebeği olan Miami şehrine gitti. Everglades bölgesinde Timsah safarisine çıkarak timsahlarda dâhil olmak üzere pek çok tropikal hayvanı görme şansı buldu. Eğlenceli ve bir o kadar da yüksek tempolu geçen gezinin ardından Türkiye’ye dönen öğrenciler, İngilizce dilinin kullanımın ve öğrenilmesinin zor olduğuna dair önyargılarının ortadan kalktığını, eğlenirken de birçok değerli bilgi edindiklerini ifade etti. İngilizcenin uluslararası dillerden biri olduğunu söyleyen geziye katılan öğrenciler, “Okulumuzda öğrendiğimiz İngilizceyi pratik yapma imkânı bulduk. Bunun yanında Amerika’daki tarihi, bilimsel ve kültürel yerleri gezerek bilgi aldık. Bizim açımızdan çok güzel ve verimli bir gezi oldu." dedi.

Özel Toros Finike İlköğretim ve Ortaokulu Müdürü Cemil Demirtaş, “Öğrencilerin derslerde özellikle İngilizce öğrenmeleri esnasında, pratik yönden sorunlar yaşadığını, bu nedenle öğrencilerin özgüvenlerini artırmak için düzenlediğimiz yurt dışı gezileriyle öğrencilerimizin hem İngilizcesini geliştiriyor hem de ufuklarını açmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.