Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları tarafından Akçaabat’ta organize edilen ‘Bilim Sanat Şenliği'ni yüzlerce Trabzonlu ziyaret etti.

İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin yaptığı faaliyetlerin sergilendiği ‘Bilim ve Sanat Şenliği’nin açılışına vatandaşlar da katıldı. Akçaabat Sahil Parkı’nda yapılan şenlikte saat başı müzik dinletileri, Zenginleştirilmiş Eğitim Programı (ZEP) faaliyetleri, fen bilimleri, matematik, sosyal bilgiler, İngilizce ve Türkçe gibi birçok alanda yapılan çalışmalar sergilendi. Şenlikte, ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi de büyük ilgi gördü.

Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları’nın folklor ekibinin gösterisi ile başlayan şenlikte öğrencilerin yaptıkları illüzyon gösterileri büyük alkış aldı. Haftasonu boyunca devam eden şenlikteki oyun parkında çocuklara ücretsiz oyun oynama imkânı sunuldu. Fen bilimleri branşının yaptığı deneyler ziyaretçiler tarafından ilgi toplarken, ilkokul öğrencilerinin sunduğu ZEP içindeki oyunlar da en çok ziyaret edilen etkinlikler arasında yer aldı. Sosyal bilgiler tarafından hazırlanan yarışmada etapları geçen davetliler bowling oynadı. Karnaval havasında geçen şenlik akşam saatlerinde son buldu.

Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları'nın sosyal bir okul olduğunu söyleyen Okul Müdürü Harun Var, şu ifadeleri kullandı: “Okulumuz önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da çok renkli sosyal etkinliklere imza attı. Öğrencilerimizin sağlıklı gelişimi adına eğitici sosyal faaliyetlerde bulunuyoruz. Okul olarak bahar etkinlikleri kapsamında 'Bilim ve Sanat Şenliği'mizi yüzlerce Trabzonlu ziyaret etti. Öğretmenlerimiz sadece üç yüz civarında minik çocuğa yüz boyaması yaptı. Deneylerin, yarışmaların yapıldığı şenlikte çocuklularımız için kurduğumuz oyun parkında yüzlerce çocuk da ücretsiz bir şekilde gönüllerince eğlendiler. Gülbahar Eğitim Kurumları olarak bu tür faaliyetlere devam edeceğiz.”