Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, başta Afrika olmak üzere dünyanın değişik coğrafyalarındaki 52 ülkede 62 binden fazla yetime sahip çıkıyor. Derneğin Trabzon’daki gönüllüleri de “Bu Ramazan siz de sofranızda bir yetime iftar yeri açın" çağrısına uyarak, Kamboçya’daki yetimhanede kalan 110 yetime iftar veriyor.

Kimse Yok Mu’nun Trabzon şubesi gönüllüleri ile Sürmeneli bağışçı Bülent Durmuş, yetimlerle beraber olmak için yaptıkları bağışlarla örnek oluyor. Kamboçya’daki 110 yetimin Ramazan ayı boyunca tüm iftarlarını karşılayan Trabzonlu bağışçılar, yetim iftarları ile Kamboçya’nın Jumnik köyündeki Müslüman bölgesinde yer alan yetimhanedeki yetimlerin yüzünü güldürüyor. Bağışçılar adına konuşan Bülent Durmuş, “Şu ana kadar 30'un üzerinde yetimhane açan Kimse Yok Mu Derneği, yetim ve yardıma muhtaç çocuklara kucak açıyor. Bizler de yakın zamanda Kimse Yok Mu’nun öncülüğünde Kamboçya’da açtığımız yetimhanede, Ramazan boyunca iftar verme kararı aldık. Böylece 10 binlerce gönüllüleriyle hizmet veren Kimse Yok Mu’nun yetim ve kimsesizlere sofralarında yer açma heyecanına ortak olmuş olduk. Bağışta bulunanlar olarak bizim tek temennimiz, Rabbimizin, bizleri bu yetimlerin yüzü suyu hürmetine Efendimiz (SAV)’e komşu eylemesi.” diyerek duygularını dile getirdi.

YETİMHANEYİ TRABZONLULAR AÇMIŞTI

Başkent Phnom Penh’e yaklaşık 6 saat uzaklıktaki Kampong Cham iline bağlı Jumnik köyündeki yetimhane, geçen ay Trabzon’daki Kimse Yok Mu bağışçılarının katkılarıyla açılmıştı. Uzun yıllar savaşın olumsuzlukları ile mücadele eden Kamboçya'da halkın yüzde 31'i yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Ülkede binlerce korunmaya muhtaç çocuk bulunuyor. Çocuklar tarım işçisi, balıkçı, maden işçisi gibi alanlarda çalışmak zorunda bırakılıyor. Ülkede ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışan 5 ile 14 yaş arasında yaklaşık 300 bin çocuk işçi bulunuyor.