Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Şırnak’ın Cizre ilçesinde yaşanan olayları protesto gerekçesiyle Diyarbakır’da yürüyüş düzenledi. Gösteriye katılan bir grup, Ofis semtinden geçmekte olan yolcu trenini durdurup PKK / KCK bayrağı astı.

Cizre’de son bir ayda 7 kişinin öldürülmesi Diyarbakır’da protesto edildi. DBP il binasının önünde toplanan binlerce kişi, Yenişehir ilçesinde bulunan DTK binasına kadar yürüdü. Grubun ana yoldan çıkmaması ve taşkınlık yapmaması için parti görevlilerinin tedbir aldığı görüldü. Görevliler, polise taş atılmaması için çaba harcadı. Basın açıklamasının yapıldığı sırada bölgeden geçen bir yolcu treni kalabalık içindeki bazı kişiler tarafından durduruldu. Yaklaşık 10 dakika durdurulan tren, basın açıklamasının bitmesinin ardından yoluna devam etti. Bu sırada grubun içinden bazı kişiler trenin üstüne çıkarak PKK/KCK bayrağını astı.

Basın açıklamasını DBP İl Eş Başkanı Hafize İpek okudu. Cizre’de büyük bir oyun oynanmak istendiğini söyleyen İpek, çocukların herkesin gözünün önünde katledildiğini belirtti. İpek, şöyle konuştu: "Vicdan sahibi hiçbir insan bu durumu kabul etmez. Biz de asla bu durumu kabul etmiyoruz. Özellikle DTK heyetinin halkla buluştuğu ve çözüm sürecine dönük Sayın Öcalan’ın uyarıları ve mesajının iletildiği bir zamanda, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın katledilmesi dikkat çekicidir. Süreci sabote etmek isteyenlerin devrede olduğunu göstermektedir. Kazanhan'ın katledilme anına dönük tanık ifadeleri ve vücudundan çıkan mermi çekirdeği, bu cinayetin devlet güçleri tarafından işlendiğini göstermektedir. Bu cinayetler açıkça bir devlet terörüdür. Bu baskı, zülüm ve katliamlar, Kürt halkının irade olmasını istemeyen güçlerle birlikte; barış ve çözüm sürecini sabote etmek isteyenler tarafından gerçekleştirilmiştir. Özellikle Cizre’deki olaylar Hrant Dink’in katledilmesinden sorumlu görülen ve hakkında tutuklama talebi bulunan geçmişi şaibelerle dolu bir kişinin Cizre’ye emniyet müdürü olarak atanmasıyla hızlanmıştır. Cizre’deki cinayetler ve özellikle çocuk katliamları, halka yönelik baskı, zulümler, plakasız ortalıkta dolaşan zırhlı araçlar aynı emniyet müdürü döneminde yaşanmıştır. Cizre’de emniyet müdürünün görevden alınmasının yanı sıra emniyet müdürünün atanma sürecinde rol alan herkes hesap vermeli, yargının önüne çıkarılarak hesap sorulmalıdır.”

Yürüyüşe Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk da katıldı.