Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından Çankırı Mehmetçik Ortaokulunda 4006 bilim fuarı açıldı. Konferans salonunda açılışı gerçekleştirilen fuara, Vali Vahdettin Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Halil Altıntaş, daire müdürleri, okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Mehmetçik Ortaokulu Müdürü Gürtürk Özdemir, ”2012 yılından bu yana okullarında TUBİTAK Bilim Fuarının düzenleniyor. Bu yılki fuarda 1 proje yürütücüsü, 22 öğretmen, 92 öğrencinin görev aldığını ve toplamda 31 projemiz bulunmakta Bilimsel çalışmaları çocuklarımıza sevdirerek anlatmak ve bilimsel çalışmaların çok zor olmadığını, günlük hayatımızda da kullanabilecek şekilde düzenleme amacındayız.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da Bilim Fuarlarının Milli Eğitim Bakanlığı ile TUBİTAK arasında gerçekleşen protokol kapsamında bir çalışma olduğunu ifade ederek, “İlimizde 13 okulumuz müracaat etti ve 13’ünde de kabul edildi. Toplam 332 proje uygulamaya konulacak. Çocuklarımıza bilimsel farkındalığı geliştirmek ve onlara bilimsel düşünmeyi geliştirmek yönünde faaliyetlere yönelik çalışmalardır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Özcan ise emeği geçenlere teşekkür ederek TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Mehmetçik Ortaokulu TUBİTAK 4006 Bilim Fuarı Cuma günü saat 16.00’ya kadar açık kalacak.
Bilim fuarında 5. sınıf öğrencilerinin görme engelliler için yapmış olduğu 'gören baston' çalışması büyük ilgi gördü.