Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, Ramazan Bayramı nedeniyle alışveriş yapacak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Dernek binasında basın açıklaması yapan Yılmaz, “Ucuz ürün almak isterken sağlığınızdan olmayın” uyarısında bulundu. Yılmaz, şunları dile getirdi: “Özellikle tüketicilerimizin üretim izni olmayan merdiven altı gıdalardan uzak durmaları gerekmektedir. Üretim izni olan ve bakanlık tarafından denetlenen gıdaları tercih etmeleri, gıdaların son kullanma tarihlerine dikkat etmeleri son derece önemlidir. Giysi ve ayakkabı seçimi konusunda da aynı titizlik gösterilmelidir. Özellikle çocuk ayakkabılarına dikkat etmelidir. Albenisi olan parlar renkler seçilmemelidir. Zira bu tür ürünlerin riskli olmaları muhtemeldir.”

Şekerleme ve kolonya alışverişine dikkat edilmesini isteyen Yılmaz, “Güvenli, kaliteli etiketi olan markalarını tercih edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Aldığımız şeyler az olsun güvenli ve sağlıklı olsun.” diye konuştu.

KREDİ KARTI KULLANIRKEN DİKKAT

Kredi kartı kullanımı konusunda da uyarılarda bulunan Yılmaz, “İhtiyaçların karşılanması için kredi kartına yüklenilmemelidir. Kredi kartlarının akti ve gecikme faizleri son derece yüksektir. Tüketici gücünü aşan oranda kredi kartı borçlanıp takibe giren kartzede kervanına katılmamalıdır. Bayram kredisine ihtiyaç duyuyorsa, mutlaka bir araştırma yapılmalı ve tüketici kararını ona göre vermelidir. Sadece faiz oranları yanıltıcı olabilir.” diye konuştu.

Yılmaz, ilgili bakanlıkların çarşı pazarlarda denetim yaparak fırsatçılara göz açtırmaması gerektiğini sözlerine ekledi.