Tunceli merkeze 20 kilometre uzaklıkta bulunan Geyiksuyu köyünde başı boş köpeklerin birçoğu açlıktan ve soğuktan öldü. Çok sayıda köpeğin de kurtlara yem olduğunu belirten vatandaşlar, yetkililerin soruna çözüm bulmasını istedi. Vatandaşlar, kendi imkanları ile köpekleri beslemeye çalıştıklarını ancak yetersiz kaldıklarını söyledi.

Köydeki Jandarma Tabur Komutanlığı tarafından yoğun kar yağışı sonrası dışarı bırakıldığı iddia edilen köpekler köy merkezinde gezerek yiyecek arıyor. Bazen vatandaşlar köpeklere yiyecek veriyor. Hayatta kalmayı başaramayan ve telef olan köpek yavrusunun etrafında gezinen hayvanların oluşturduğu görüntü ise yürek burkuyor.

Köpeklerin her gün soğuktan ya da açlıktan öldüğünü belirten Ali Çetin, "Bizim isteğimiz yetkililerden, bu köpeklere sahip çıksınlar. 80-90 köpeği saldılar ortalığa, 20 tanesi kurt tarafından ve açlık nedeniyle telef oldu." dedi. Maddi durumları kötü olduğu için köpeklere bakmakta zorlandıklarını ifade eden Uğur Karataş ise herkesin köpeklere sahip çıkmasını istedi. Karataş, "Biz bu hayvanlar için artık bir şey yapamıyoruz. Hayvanlara tek başımıza bakmakta zorlanıyoruz. Çok sayıda köpeği kurtlar götürdü. Her gün bu hayvanlar ölüyor. Bu hayvanlara sahip çıkılırsa iyi olur." diye konuştu.

Öte yandan Tabur Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada, köpeklerin Tabura zimmetli olmadığı, dolayısıyla onları sokağa bırakma gibi bir durumun söz konusu olmadığı bildirildi. Köpeklerin çevre köylerden gelip Tabur içindeki çöplükten yararlanmak için serbestçe girip çıktıkları ifade edildi.