Kahramanmaraş Belediye İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri Turan Mahallesi'ndeki ahşap ev yangınına müdahale ettiler.

Konu ile ilgili olarak İtfaiye Daire Başkanlığından yapılan açıklamada: “ 8 Mayıs Perşembe günü saat 21.56'da İtfaiye Komuta Merkezi'mize, Turan Mahallesi, 4.sokak, 1nolu evde yangın çıktığı ihbarı gelmesi üzerine Şekerdere İtfaiye Grubumuz 2 dakika içinde olay yerine intikal ederek müdahaleye başladı. Söz konusu evin ahşap ve diğer evlerle bitişik nizam olması ve yangının yayılma tehlikesine karşı Sütçü İmam ve Merkez İtfaiye Gruplarımız da takviye amacıyla olay yerine sevk edildi.

18 erin 5 araçla birçok noktadan müdahale ettiği alevler kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Ancak, tamamen ahşap olan 3 katlı evde yangının çıktığı son katta ve eşyalarda ciddi hasar oluştu. Ayrıca evin çatı katı kullanılamaz hale geldi.

İtfaiye gruplarımız yaklaşık 3 saat süren soğutma çalışmasından sonra saat 01.00 sıralarında gruplarına döndüler” denilerek bilgi verildi.

Aynı açıklamada; şehrimizin muhtelif mahallelerinde birbirine bitişik ahşap yapıların bulunduğu, bu tür yerlerdeki olası yangınlara ilk 2 dakika içinde müdahalenin elzem olduğu belirtilerek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin, şehrimizin 9 ayrı bölgesinde itfaiye gruplarımızın konuşlandırmasının önemime ve bu hususta gösterdiği hassasiyete vurgu yapıldı.