Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonundaki tutumu nedeniyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Başkanı Turgay Olcayto’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Olcayto, “Gazetecileri korumaya çalışıyoruz. Ekrem kardeşimiz de bildiğiniz gibi sıkıntılı bir dönem yaşadı. O dönemde elbette yanında olacaktık.” dedi.

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ve Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü ve Zaman yazarı Abdülhamit Bilici, TGC Başkanı Turgay Olcayto’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş'in de yer aldığı ziyarette Başkan Olcayto, Dumanlı ve Bilici ile bir süre sohbet etti. Görüşmede, medya özgürlüğü, gazetecilere uygulanan akreditasyon, basın kartı ile ilgili yaşanan problemler, Twitter ile ilgili sınırlamalar gibi konular üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu. Ekrem Dumanlı, Olcayto'ya Zaman gazetesinde yayınlanan haber ve fotoğraflardan oluşan albüm hediye etti.

Ziyareti değerlendiren Ekrem Dumanlı, Türkiye Gezeteciler Cemiyeti'nin bir çatı kuruluş olarak Türkiye'nin en köklü ve ilkeli basın meslek kuruluşlarından biri olduğunu belirtti. Kendisinin yaşadığı bir olay ve bu kapsamda Cemiyet'in ne kadar tarafsız ve kuşatıcı olduğunu gördüğünü kaydeden Dumanlı, "Bu sebepten dolayı sayın başkanımı cemiyete teşekkür etmek için ziyaret ettim. Bu vesile ile kendisine, çalışan diğer yöneticilere, çalışan diğer arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum. Basın dediğimiz, medya dediğimiz; değişik fikirlerin, değişik düşüncelerin, değişik hayat tarzlarının bir araya geldiği dünyadaki en önemli mesleklerden bir tanesi. Farklı fikirlere rağmen dayanışmak, farklı düşüncelere rağmen düşünce özgürlüğünde, demokraside, insan haklarında hep beraber bir özgürlük barajı oluşturmak zorunda olduğumuzu düşünüyorum. Ve bu konuda Gazeteciler Cemiyeti’nin ve Sayın Başkanımızın gösterdiği civanmertliğe teşekkür ettiğim gibi kapsayıcılığa kuşatıcılığa da dikkat çekmek istiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

‘TGC OLARAK, GAZETECİLERE KARŞI YAPILAN HUKUKSUZLUKLARIN KARŞISINDA OLACAĞIZ’

Misafirlerini sıcak bir ortamda karşılayan ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren TGC Başkanı Turgay Olcayto da, gazetecilere yapılan hukuksuzluklara Cemiyet olarak karşı olmaya çalıştıklarını belirtti. Olcayto, "Hukuksuzluğa karşı özellikle gazetecilere karşı yapılan hukuksuzluğu karşı TGC olarak her zaman karşısında olmaya, yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gazetecileri korumaya çalışıyoruz. Ekrem kardeşimiz de bildiğiniz gibi sıkıntılı bir dönem yaşadı. O dönemde elbette yanında olacaktık. Biz inanıyoruz ki düşünceyi ifade özgürlüğün önünde hiçbir engel kalmamalı. Herkes düşünce ifade özgürlüğüne saygılı davranmalı. Özellikle bunu iktidardan beklemek bizim hakkımız. Bizim bu konuda ayrımcılık yapmamız gibi bir lüksümüz daha önce de söylemiştim yok. Hangi gruptan olursa olsun yeter ki gazeteci olsun arkadaşlarımız, onların yanındayız. Yanında olmayı da sürdüreceğiz." dedi.

Özgür medyaya yönelik operasyonda tutuklanan ve 40 gündür cezaevinde bulunan Hidayet Karaca'ya ilişkin de değerlendirmeler yapan Olcayto, "Hidayet Karaca'nın da en kısa sürede çıkmasını umut ediyoruz. Belli ki bu dava da pek sağlam deliller olmadan yapılan bir şey. Bekliyoruz." ifadesini kullandı.