Turgut Özal Üniversitesi (TÖÜ) ile Endonezya Milli Eğitim Bakanlığı arasında bu ülkedeki 481 özel üniversite ile eğitim ve bilimsel işbirliği antlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamındaki ilgili üniversitelerle çift lisans programları açılacak, eğitim amaçlı ortak araştırma faaliyetleri, dersler ve konferanslar düzenlenecek.

Bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerleyen Turgut Özal Üniversitesi Endonezya Milli Eğitim Bakanlığı ile akademik işbirliğine gitti. Endonezya Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 481 üniversite ile TÖÜ anlaşma imzaladı. Anlaşma kapsamında öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yapılarak eğitim amaçlı ortak araştırma faaliyetleri gerçekleştirilecek. Ayrıca dersler ve konferanslar verilerek seminer ve akademik toplantılara katılım sağlanacak. Üniversitelerde yayınlanan akademik materyaller ve diğer bilgiler paylaşılacak. Çift lisans programları ve özel kısa vadeli akademik programlar açılacak. İşbirliği faaliyetleri aynı akademik yıl içerisinde gerçekleştirilecek. TÖÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulkadir Şengün eğitimde yenilikçi anlayışı uluslararası takip ve anlaşmalarla güncellediklerini ifade etti. Üniversite eğitiminde Dünya sıralamasında ön sıralarda yer alan Endonezya ile yaptıkları anlaşmanın önemine dikkat çeken Şengün, "Bu adım ile hem Endonezya’da eğitimin içindeki isimler kazançlı çıkacak hemde bizim akademisyen ve öğrencilerimiz." ifadelerini kullandı.

Turgut Özal Üniversitesi ayrıca sağlık alanında da Endonezya Özel Tıp Kolejleri ile işbirliğine gitti. Bünyesinde onlarca sağlık kolejini barındıran birlik bir heyetle TÖÜ’ye ziyaret gerçekleşti. İmzalanan işbirliği anlaşması kapsamında sağlık alanında bu kolejlerle özel olarak akademik iş birliği yapılacak. Anlaşma ile kurumlar karşılıklı mesleki ve teknik paylaşım sağlayacak. Karşılıklı projeler geliştirlmesi sağlanacak.