Türk Eğitim-Sen Temsilcisi Önder Körük, Kütahya’nın Simav ilçesinin ilk özel okuluna, teşvikte ayrımcılık yapıldığını söyledi. Körük, “Milli Eğitim Bakanlığı özel okullara teşvik vereceği açıklandıktan sonra bazı veliler, ilçenin ilk özel okuluna kayıtlarını yaptırarak teşvikten yaralanmak için talepte bulundu ama bu haktan yararlanamıyorlar.” dedi.

Bakanlığın açıkladığı teşvik sonuçlarında, çocukları devlet desteği için tercih hakkı kazanan velilerin önce sevindiğini, daha sonra ise üzüldüğü anlatan Önder Körük, “Teşvik kazanan öğrencilerin kayıt yaptırdığı okul, teşvik kapsamı dışında bırakılmıştı. Bunun yanında ilçenin anasınıfı ve ortaokullarında da farklı bir durum oluştu. Devlet desteği almak için tercih yapma hakkı kazanan aileler, anasınıfı ve ortaokullar için, 'Düzeyinde eğitim öğretim desteğine başvurabileceğiniz kurum bulunamadı.' mesajıyla karşılaştı.” şeklinde konuştu. Anasınıfı teşvikinden faydalanmak isteyen velilerin, kayıt için 70 kilometre uzaklıktaki Gediz ilçesine gitmesi gerektiğini belirten Türk Eğitim-Sen Temsilcisi Körük, “Ortaokul öğrencileri ise 109 kilometre uzaklıktaki Tavşanlı’ya giderek, özel okul teşvikinden yararlanabilecekler. Bu uygulama, eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırmaktadır. Geçen yıl teşvikten yararlanan, bu yıl ise teşvik hakkı verilmeyen Simav’ın ilk özel okuluna neden verilmediğinin açıklanmasını bekliyoruz.” dedi.

Teşvik için Simav’ın ilk özel okuluna kayıt yaptıran bazı velilerin, faydalanamamaları üzerine BİMER’e başvurduğu, bazılarının da haksızlık yapıldığını iddia ederek dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.