Yemen’e yönelik hava operasyonları ve çatışmalar sürerken Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkede bulunan Türklerin tahliyesi için harekete geçti.

Cihan Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre Yemen açıklarında görev gezisinde bulunan TCG Büyükada korveti, mahsur kalan ilk grup Türk vatandaşını yarın sabah erken saatlerde Aden’den tahliye edecek.

Aden Körfezi, Arap Denizi ve Basra Körfezi’ndeki görev gezisi için 18 Ocak’ta Donanma Komutanlığı Gölcük Üssü’nden yola çıkan TCG Büyükada korveti, Aden Limanı’ndan 59 vatandaşımızı tahliye edecek. Ancak güvenlik sebebiyle operasyonun ertelenebileceği de gelen bilgiler arasında.

HAVAALANINDAN GERİ DÖNDÜLER

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin gerçekleştirdiği hava operasyonlarında Yemen'in başkenti Sana'da mahsur kalan 175 Türk vatandaşının ise havayolu ile tahliyesine çalışılıyor.

Tahliye için bugün Başkent Sana Havaalanı’na gelen 150’den fazla Türk vatandaşı, tahliye gerçekleşemeyince hayal kırıklığına uğradı. Havaalanındaki izdiham, Cihan objektifine de yansırken yetkililer, tahliyenin güvenlik sebebiyle ertelendiğini belirtti.

BAZI TÜRK ÖĞRETMENLER GÖNÜLLÜ OLARAK KALACAK

27 Mart’ta başlayan operasyonlarla birlikte tüm okulların tatil edildiği Yemen’de Türk okulları da zorunlu olarak eğitime ara verdi. Yemen’deki okul ve üniversitelerde okuyan Türk öğrencilerin de hemen hemen tamamının deniz ve hava yoluyla Türkiye’ye döneceği öğrenildi.

Türk müteşebbislerin açtığı okullarda görev yapan Türk öğretmenlerin ailelerinin tamamı da Türkiye’ye dönecek. Öğretmenlerin bir kısmının tahliye edileceği, bir kısmının ise gönüllü olarak Yemen’de kalacağı öğrenildi.