Yenikapı miting alanında düzenlenen ‘Fetih Şöleni’, Türk Yıldızları’nın gösterisi ile renklendi. Türk Yıldızları’nın akrobatik hareketleri ilgiyle izlendi.

İstanbul’un fethinin 562. Yıl dönümü nedeniyle, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği ‘Fetih Şöleni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı. Yenikapı miting alanındaki programda, mehter takımları marşlar söyledi. Okçu takımları da alana yerleştirilen hedeflere ok attı. Alana Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın helikopteri inerken, pistteki materyallerin havalanması nedeniyle pilot inişten vazgeçip yeniden havalandı. Daha sonra helikopter güvenlik bir şekilde iniş yaptı.

Erdoğan’ın gelmesinden sonra İstiklal Marşı ile program başladı. Tarihteki Türk devletlerini temsilen, o dönemlerin askerlerinin giydiği giysileri giyen görevliler Türk devletlerinin bayrakları ile geçiş yaptı. Daha sonra da Türk Yıldızları alanın üzerinde gösteri uçuşu yaptı. Türk Yıldızları’nın gösterileri alanda toplananlardan büyük alkış aldı. Gösteri ilgiyle izlendi.