Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, ülkenin gidişatının sorgulanması gerektiğini belirtti. Koncuk, “Bu çatı çökerse hepimiz altında kalırız. Banka cüzdanı şişkin olanlar da, 3-5 tane evi olanlar da, evi olmayan da bu çatının altında kalır. Bugün 'işim gıcır, siyasi iktidara sırtımı dayadım, her dediğim oluyor' diyen de bu çatının altında kalır." dedi.

İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘kamu sendikacılığı ve çalışanların sorunları’ konulu panele İsmail Koncuk ile birlikte Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan, akademisyenler ve sendikacılar katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İsmail Koncuk, Sendikacılık Kanunundan güncel konulara kadar pek çok konuda değerlendirmeler yaptı. Türkiye Kamu-Sen'in sadece memur sendikacılığı yapmadığını, Türk milletinin varlık davası ve mücadelesinin tam göbeğinde olduğunu ifade eden Koncuk, "Milli birlik ve beraberliğimizin alenen tartışıldığı, ahlaki yozlaşmanın en tepelere sirayet ettiği günümüzde, artık Türkiye'nin düzelmesi konusunda bir irade ortaya koymak gerekmiyorsa -bilmiyorum ne zaman koymak gerek- diye hepimizin düşünmesi lazım. Maalesef sadece bir kısmı kendisi için yaşayan bir toplum haline geldik. Bu bizim hem milli, hem dini, manevi değerlerimizle, hayatımızla çelişen bir anlayış diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Ülkenin gidişatının sorgulanması gerektiğini ifade eden Koncuk, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu çatı çökerse hepimiz altında kalırız. Banka cüzdanı şişkin olanlar da, 3-5 tane evi olanlar da, evi olmayan da bu çatının altında kalır. Bugün 'işim gıcır, siyasi iktidara sırtımı dayadım, her dediğim oluyor' diyen de bu çatının altında kalır. Onun için biz bu ülkenin gidişatını da sorgulamak zorundayız. Bilhassa üniversiteler bu sorgulamanın göbeğinde olmalı. Rektör olabiliriz, rektör yardımcısı olabiliriz. Bunlar gelir geçer, esas olan bu ülkenin geleceği konusunda nasıl bir irade ortaya koyduğumuzdur. Yüreğimizle bu iradeyi ortaya koyabiliyor muyuz? Korkmadan, çekinmeden bu iradeyi, mücadeleyi ortaya koyabiliyor muyuz? Esas olan budur."

HENEFİ BOSTAN, MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLUYOR

İsmail Koncuk, sendikanın İstanbul İl Başkanlığı’nı yürüten Hanefi Bostan’ın bugünden itibaren milletvekili aday adaylığıyla ilgili görevinden ayrılacağını ifade etti. Koncuk, "Bostan'ın öğrencileri bile profesör oldu, kendisi hala yardımcı doçent. Niye? Zamanını bu mücadeleye verdiği için. Bu mücadelenin tam içinde oldu. Fedakarca, belki de çoluğunu çocuğunu ihmal ederek bu mücadelenin içinde oldu. Hanefi Bostan milletvekili aday adaylığı için görevinden ayrılacak. İnşallah dönmemek üzere ayrılacak." ifadelerini kullandı.

Hanefi Bostan da, kamu çalışanları mücadelesinin bugün İstanbul'da önemli bir konuma geldiğini belirterek, "Verdiğimiz mücadele 26 yıl sonra bugün önemli bir noktaya geldi. İstanbul'da 50 binin üzerinde üyesi ile dimdik ayakta duran bir Türkiye Kamu-Sen var. Yılmadan, yıkılmadan bütün zorlukları bertaraf eden Türkiye Kamu-Sen var. Bu süre içinde bu mücadeleyi yürütürken farlı yüzlerle karşılaştık. Zoru görüp sıvışanlar, bir makam ve mevki karşılığında cepheyi terk edenler, sahaya inmemeden masada oturarak sendikacılık yapanları gördük. Bunlara rağmen İstanbul'da dimdik ayakta duran bir Türkiye Kamu-Sen var. Artık ölsek de gözümüz arkada değil." dedi.