Türkiye’nin tek komünist partili Tunceli Ovacık Belediyesi, organik tarım çalışmalarına başladı. Nohut, kuru fasulye ve patates ekimi yapacak olan belediye, elde edeceği geliri, öğrencilere burs olarak verecek.

Türkiye Komünist Partili (TKP) Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, baharın gelmesi ile birlikte ilçede kollektif ruhu canlandırmak amacıyla 500 dönüm araziye nohut, fasulye ve patates ekme çalışması başlattıklarını söyledi. Komünist Başkan Maçoğlu, ekilen ürünlerden elde edilen tohumları köylülere dağıtacaklarını elde edilecek gelirle de üniversite öğrencilerine de burs sağlanacağını kaydetti.

Ovacık ilçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Yazı mevkiinde vatandaşlardan ve hazineden arazi kiralayan Ovacık Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu, amaçlarının tarım devrimi yaparak yoksulluğu azaltmak olduğunu söyledi.

2014 yerel seçimlerinde TKP’den Ovacık Belediye Başkanı seçildiğini ve belediyeyi kazanmaları halinde halk ile birlikte yönetecekleri vaadinde bulunduklarını belirten Maçoğlu, “Bizler seçimlerden önce belediyeyi halk ile birlikte yöneteceğimizi vaat etmiştik. Komünizm zaten halkın kendi kendisini yönetmesidir. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı tarımcılıktır. Biz de tarım devrimini gerçekleştirmek ve halk iktidarı için bu çalışmayı yaptık. 200 dönümlük alana nohut, 250 dönümlük alana kuru fasulye ve 200 dönümlük alana da patates ekimi yapacağız.” dedi.

Belediye Başkanı seçilmesinin ardından su ve ulaşımı ücretsiz yapan Maçoğlu, tarlalardan elde edilecek geliri de üniversite öğrencilerine burs olarak vereceklerini kaydetti.