PYD ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile IŞİD arasında Akçakale’nin karşısındaki Telabyad’da çıkan çatışmalardan kaçan Suriyeliler, sınır bölgesine gelmeye devam ediyor. Türkiye tarafına geçmelerine izin verilmeyen Suriyeliler, sınırda bekleyişleri sürüyor.

Gruplar halinde açtıkları battaniye ve bez çadırlarda geceleyen Suriyeli vatandaşlar, sınırda büyük sıkıntılar yaşıyor. Telabyad ve Akçakale ilçeleri arasındaki boş arazide gelişigüzel kalan Suriyelilerin durumu büyük bir drama sahne oluyor. İhtiyaçlarını karşılamakta zorlanan Suriyeliler, her sınıra yaklaşmalarında sınırda bekleyen askerlerin havaya ateş açmaları ile karşı karşıya kalıyor.

Akçakale sınırında evlerin üzerinde ise Türk ve yabancı gazeteciler yaşanan dramı görüntülemeye çalışıyor. Güçlerini birleştiren PYD ve Özgür Suriye Ordusu'na ait güçler ise Telabyad’ı IŞİD’in elinden almak için doğudan ve batıdan ilerliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da Rakka başta olmak üzere sınır köylerinde hava saldırıları düzenliyor. Bağımsız kaynaklar, IŞİD’in Telabyad ilçesinde büyük bir yığınak yaptığını belirterek ilçeye gelen PYD ve Özgür Suriye Ordusu'nun büyük bir direniş ile karşı karşıya kalacaklarını ifade ederken, ilçeden çıkmak isteyen sivil vatandaşların IŞİD militanları tarafından engellendiği belirtiliyor. Sivillerin Telabyad’ı boşaltmamaları halinde ilçenin uçaklar tarafından bombalanamayacağı, dolayısı ile bunun da IŞİD’in işine geldiği aktarılıyor. Aynı kaynaklar, bir hafta içinde Telabyad ilçe merkezinde gerçekleşecek çatışmalardan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin de büyük oranda olumsuz etkileneceğini belirtiliyor.