Türk-İş ile Türk Kızılayı, Irak'ın Telafer kentinden kaçarak Türkiye'ye sığınan bin Türkmen aileye gıda yardımı yaptı.

Yardımın başlatılmasına ilişkin Türk Kızılayı Genel Merkezinde düzenlenen etkinliğe Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar ve Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay da katıldı.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar yardımlarla ilgili olarak, "Türk- İş Genel Başkanı Ergun Atalay ile beraber Türkiye’de bulunan Iraklı Türkmen kardeşlerimizin mağduriyetlerini gidermek için onlara yardım edilmesi adına Türk-İş’in finanse ettiği ve Kızılay’ın organize ettiği yardım kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Irak’taki çeşitli sebeplerle yerlerinden edilmiş Türkmen kardeşlerimiz özellikle Ankara’da Mamak semtinde konuşlanarak hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. En zor şey insanın yerinden edilmesidir. Türkmen kardeşlerimiz de şu an bu durumdalar." açıklamasında bulundu.

'DEVLETİN EL ATMASI LAZIM'

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay da "Bu para aidatlarıyla madende, inşaatta zor şartlarda çalışan arkadaşların parası. Onların müsaadesiyle biz bu işleri yapıyoruz. Yardımla bu işin altından Kızılay'ın da Türk- İş’in de kalkması mümkün değil. Özellikle devletin, hükümetin bu işe el atması gerekiyor. Sağlıkla ilgili sıkıntıları vardı, bakanlar kurulunda imzaya açmışlar, sağlıkla ilgili meseleleri halletmişler." ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı'ndan bir yetkili Türk- İş Genel Başkanı Atalay’a yün çorap hediye etti. Törenin ardından yardım araçları Iraklı Türkmenlere paketlerini ulaştırmak üzere yola çıktı.