MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili mahkemede, dönemin Adana Başsavcı vekili Ahmet Karaca'nın tutuklanmasına eşi tepki gösterdi.

Kararın açıklanmasının ardından gözyaşlarıyla adliye binasından ayrılan acılı eş, "Eşim 15-16 yıllık meslek hayatı boyunca hep doğru işler yapmaya gayret etti. Ve bu yoldan hiçbir zaman şaşmadı. Yanlış işlerin altına imza atmadı. Atsaydı zaten biz bugün burada olmayacaktık. Farklı yerlerde bambaşka yerlerde olacaktık. Alnımız dik, her gecenin bir sabahı vardır. Buna inanıyoruz, güvendiğimiz tek varlık Allah." dedi.

Eşinin tutuklanmasının ardından açıklamalarda bulunan Nazan Karaca, şunları söyledi: "Biz dün televizyondaki bir alt yazıdan eşimin tutuklama kararı ile gözaltına alınacağı haberini aldık. Evde küçük bir şok yaşadık küçük kızlarımla beraber. Sonrasında biliyoruz ki babalarının doğru işlerin altına imza attığını yüzünün ak olduğunu bildiğimiz için rahatladık. Epey beklemeden sonra sorguya alındı. Dört savcı, bir asker; paşalar gibi ifadelerini verdiler. Ve onları paşalar gibi cezaevine uğurlayacağız. Vicdanen rahatız, müsterihiz. Çünkü onlar yapılması gerekeni yaptılar. Yanlış işler yapmadılar. Eşim 15-16 yıllık meslek hayatı boyunca hep doğru işler yapmaya gayret etti. Ve bu yoldan hiçbir zaman şaşmadı. Yanlış işlerin altına imza atmadı. Atsaydı zaten biz bugün burada olmayacaktık. Farklı yerlerde bambaşka yerlerde olacaktık. Alnımız dik, her gecenin bir sabahı vardır. Buna inanıyoruz güvendiğimiz tek varlık Allah."

Eşinin bu süreci beklediğini anlatan Nazan Karaca, "O bizden daha soğukkanlı. Hepimiz olması gerektiği gibi normal bir şekilde karşıladık. Hepimiz rahatız, huzur içindeyiz. Duruşma esnasında ara verildiği sırada çıktıkları zaman salona, biz fotoğraflar çektirdik hatta ben bir ara dedim ki bir canlı müzik eksik burada müzik de olsaydı. Herkes gayet rahattı. İçimiz rahat gönlümüz rahat." diye konuştu.

Karaca, MİT TIR'larının durdurulması soruşturması kapsamında "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" iddiasıyla tutuklanmıştı.