Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası Genel Başkanı Adnan Bayraktar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hafta içerisinde açıkladığı sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerine yapılan yüzde 50'lik zammın, 3,5 liraya tekabül etmesine rağmen kamuoyunda 'Sağlık çalışanlarının maaşına yüzde 50 zam yapıldı' algısına sebep olduğunu söyledi.

Cihan Sendikalar Konfederasyonuna bağlı, sağlık ve sosyal hizmetler kolunda faaliyet gösteren Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) Genel Başkanı Adnan Bayraktar, sendikanın Bursa şubesinin toplantısında sağlık çalışanlarıyla buluştu. Sağlıkçıların da katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyen Adnan Bayraktar, şunları kaydetti: "Yetkililerin, 'Sen hastaneyi bekleme, hastane seni beklesin' gibi yaklaşımları halkın beklentisini gerçekçi olmayacak şekilde yükselttiğinden sağlık çalışanları, vatandaşın hedefi haline getirilip, çalışanlar şiddete maruz bırakılıyor. Biz bugün sağlık hizmetinin unutulan saygınlığını ve kutsallığını, çalışanlara tekrar hatırlatılarak, hizmet kolunun ve mesleklerinin yeniden itibarının kazandırılmasını istiyoruz. Görevde yükselme sınavlarını olumlu bulmakla beraber, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardaki diğer yönetim ve uzmanlık kadrolarını da kapsayacak şekilde, hizmet kolunun ancak binde birlik kısmını değil, tamamını içine alan rekabetçi, adaletli, tarafgirlikten ve ötekileştirmeden uzak bir terfi sistemi bekliyoruz. Sektörümüz kar aracı olarak kullanılmaması gereken hassas bir kamu hizmet alanıdır."

AMBULANS HİZMETLERİ DE ÖZELLEŞTİRİLECEK

Ekonomik dengelerin gözetilmesi gerektiğine dikkat çeken Bayraktar, "Ancak bu özverili bir şekilde hizmet sunmaya çalışan sağlık personelinin taşeronlaşmasıyla olmamalıdır. Birçok birim taşeronlaştırıldı. Görüntüleme, sterilizasyon, laboratuvar ve en son yapılmak istenilen de sağlıkçıların can kurtarmaya giderken canında olma ihtimallerinin yüksek olacağı ambulans hizmetleri. Eğer bu sağlık çalışanlarının tepkisini ölçmek içinse emin olunuz ki sağlık çalışanlarının tepkisi bu noktada büyük olacaktır." diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun kamuoyuna açıkladığı sağlıkçılara yüzde 50'lik nöbet zammının 3,5 liraya tekabül etmesini de eleştiren Ufuk Sağlık-Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar, "Sağlık sektöründe nöbet zammı olarak yüzde 50 zam yaptık' diye konuşanlar sanki çok büyük bir zam yapmış gibi konuşurken halbuki 7 lira olan nöbet saatinin yüzde 50'si 3,5 liraya tekabül ediyor. Bu sanki çok büyük bir zam oranı, sanki tüm sağlık çalışanlarının maaşının iyileştirilmesi gibi lanse ettirilmek istenmesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda bizi çok rahatsız etmektedir. Geçen ocak ve Şubat ayında sağlık çalışanlarının çoğuna döner sermaye sabit ödemleri ertelenmiştir. Ayın 15'si alınması gereken sabit ödemeler 16-17'sinde ödenmiştir. Döner sermayeleri verecek şahıslar o koltukları döndüremiyorlar. O koltuklarda dönüp duruyorlar. Bir hemşire acil serviste nöbet tutarken saat başına 7 lira alıyordu, bu sanki maaşlarına yüzde 50 zam yapılmış gibi insanlara duyurulmakta halkımız da sağlık çalışanlara yüzde 50 zam yapılmış gibi algı oluşturulmakta. Sadece 3,5 lira civarında."