Ufuk Sağlık ve Sosyal Hizmet Görevlileri Sendikası (Ufuk Sağlık Sen) Genel Başkanı Adnan Bayraktar, çalışan memurların bekleyen sorunları olduğunu ve bunların çok acil bir şekilde çözüm beklediğini söyledi.

Sendikanın kuruluşunun birinci yıl Uşak etkinliğinde Can Palas Düğün Salonunda dernek üyeleri ve Uşak halkına seslenen Adnan Bayraktar, çalışan memurların iş yaşamında genel olarak mutlu olmadıklarını gözlemlediklerini ve sağlık çalışanlarının hizmet üretme tatminini tam olarak yaşayamadıklarından şikâyet ettiklerini söyledi. Memurların her türlü hak ve menfaatlerini koruyup kollayıp geliştirmek ve iyi kötü zamanlarından yanında olmak istediklerini belirten Başkan Bayraktar, şunları kaydetti: "Memur ile idare arasında sorunların çözülmesi adına bir köprü vazifesi görmek, memurlara mesleki ve sosyal alanlarda faaliyetler sunarak kariyerlerini geliştirmek; sosyal adalet ve refahın en üst düzeye çıkması, ötekileştirmeden üreten düşünen vicdanı hür fikri hür çalışan ama çalmayan memurların yetişmesine katkı sağlamak ve tüm haklarını hukuki zeminden çıkmadan sonuna kadar aramak için, bir araya geldik."

Ufuk Sağlık Sen Genel Başkanı Adnan Bayraktar’ın değindiği bir diğer konu da hizmet kollarındaki bekleyen sorunların siyasi malzeme ve seçim rantı olarak kullanılmadan bir an evvel çözülmesi olduğunu kaydetti. Bayraktar çözüm bekleyen sorunların bazılarını şöyle sıraladı: "Toplu sözleşme masasında memur haklarının yeterince savunmamaktadır. Memur enflasyon canavarına ezdirilmektedir. Liyakat mesleki bilgi ve beceriye bakılmadan VİP torpil listelerinin devreye sokularak akrabalarını yönetici alarak atanması, doğum yapan bir anneye doğum parası olarak 103 TL ödenirken, doğum yapan bir inek sahibine 375 TL ödenmesi; bunlar sorunlarımızdan sadece birkaç tanesidir."

Başkan Bayraktar, ayrıca devlet ambulanslarının ‘ambulans sürüş teknikleri’ eğitimini almayan taşeron firmalara verildiğini ve ambulans kazaları sonrasında sağlık personelinden şehitler verildiğini iddia etti. Bayraktar, "Gece gündüz demeden çalışan, her türlü vakaya koşan, kimi zaman bulaşıcı hastalıklara kapılıp kimi zaman da hatsa ve yakınlarından şiddet gören sağlık personellerinin hala yıpranma payı alamaması, sağlık personeline verilen ek ödemelerin adaletsiz dağıtılması ve emekliliğe sayamaması problemlerinin de bir an evvel çözülmesi kaçınılmazdır."

Ufuk Sağlık Sen olarak sorunların çözülmesi için hiçbir ideolojik ve siyasi yapının öncüsü sözcüsü ve arka bahçesi olmadıklarını belirten Bayraktar, "Sendikal haklarımızı kullanarak hizmet kolumuzun menfaatini koruyacağımıza ve sorunların sürekli takipçisi olacağımıza söz verdik. Çünkü biz biliyoruz ki ‘minneti olanın izzeti, izzeti olanın da minneti olmaz’. Geliniz bu güzel vatanımızın bekası, aziz milletimizin rahatı ve huzuru için sosyal adaletin sağlanması özgürlük ve demokrasinin ülkemizde yer bulabilmesi için çalışalım." dedi.