Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz, "İnsan haklarından nasibini almayan aşağılık güçler, dünyanın gözleri önünde Müslüman kardeşlerimize yönelik olarak büyük bir katliam yapmaktadır" dedi.

Kılavuz, vakfın Kahramanmaraş Temsilciliği'nin bir düğün salonunda verdiği iftar yemeğinde, yaptığı konuşmda, dünyanın bir çok yerinde Müslümanlara olan saldırıların devam ettiğini söyledi.

Irak'ta, Doğu Türkistan'da, Suriye'de, Filintin'de, Mısır'da ve Kerkük'te Müslümanlara yönelik zülümler devam ettiğini hatırlatan Kılavuz, şunları kaydetti: "İnsan haklarından nasibini almayan aşağılık güçler, dünyanın gözleri önünde Müslüman kardeşlerimize yönelik olarak büyük bir katliam yapmaktadır. Peygamber efendimiz 'müminler birbirlerini sevmekte birbirlerini acımakta ve birbrilerini korumakta bir vucuda benzerler. Vücudun bir vuzulu hasta olduğunda diğer vuzullarda bu sebepten uykusuzluğa ve ateşli hastalığa tutulurlar' diye buyurmaktadır."

İslam aleminin ve Türkiye'nin mevcut olaylarda karşısındaki tavrının cılız bir tepkiden öteye gidemediğini dile getiren Kılavuz, Müslümanların küfre karşı tek yumruk olması gerekitiğini ifade etti.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise Türkiye'de 81 ili olduğunu her birini ayrı bir derdiği olduğunu belirterek, Türkiye'nin en önemli probleminin bölünme riski olduğunu öne sürdü.

Ülkedeki risklerin bazıları tarafından kendileri kadar görülmediğini kaydeden Dedeoğlu, "Türkiye, gerek ekonomisinde gerekse yönetim biçiminde bir sürü sıkıntının olmasından endişelenmesin bu ülkenin bir sahibi var. Oda MHP'dir" ifadesini kullandı.

MHP İl Başkanı Mustafa Bastırmacı da herkesin birlik ve beraberlik içerisindeseçimlere hazırlanması gerektiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından, Ülkü Ocakları Vakfı'nın Kahramanmaraş Şube tarafından Kılavuz'a çeyiz sandığı içerisinde Kur'an-ı Kerim ve Faturavizyon Kahramanmaraşspor forması hediye edildi.

İftara, MHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Tosun ve partililer katıldı.