Samsun’un Bafra ilçesinde Bafra Ülkü Ocakları 'Teröre Lanet Mitingi’ düzenledi. Ülkü Ocakları Temsilcisi Osman Osma, "Yıllarca milli ve dini duyguları istismar ederek oy alan AKP iktidarı din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir." dedi.

Yürüyüş Bafra Askerlik Şubesi önünde başlayıp Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde son buldu. Yürüyüşe katılan topluluk büyük Türk bayrakları eşliğinde, 'Bafra uyuma, şehidine sahip çık', 'Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez', 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Şehidim hakkını helal et bize'’ sloganları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Bu arada güzergah boyunca tüm evlerin balkonları ile işyerlerinin camlarının bayraklarla donatıldığı görüldü.

Meydanda saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Osman Osma şunları söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk milletinin teminatı ülkücüler. Bugün burada toplanmamızın nedeni Hakkâri Dağlıca’dan aldığımız kara haberdir. Değerli Bafralılar. Hakkâri Dağlıca mevkiinde, Iğdır'da vatan evlatlarımız, gencecik fidanlarımız kahpe PKK tarafından pusuya düşürülerek şehit edilmiştir. Şehit olan kahraman askerlerimize ve polislerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyoruz. Vatansever Bafralılar, şehit kanı ile boyanmış, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde nefes alan ve huzurla yaşayan, bölücülük yapan, nankör vatan hainlerine, zamanında ‘Taviz verilmesin, istenilen tavizlerin ardı arkası kesilmez, ülke bölünmenin eşiğine gelir, bunlar kahpedir, bunlarla müzakere olmaz ancak mücadele olur’ dediğimizde, bizi eleştirenler; ‘Şehit gelmiyor, analar ağlamıyor’ diyorlardı. Şimdi geldiğimiz noktada her gün onlarca şehit geliyor. Askerimiz, polisimiz karakoldan, kışladan çıkamaz durumda. Dağlar bir yana kasabalar, ilçeler, şehirler kontrol edilemez durumda. Şehir merkezinin ortasında, banka kuyruklarında, hatta evinde uyurken askerimiz, polisimiz şehit ediliyor. Neden bu duruma geldik? Adi terör örgütü neden bu kadar güçlenebildi? Milliyetçi Bafralılar. Siyasi iktidarın, AKP iktidarının bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durduramadığı gibi teröristlerin daha da çok güçlendirdiği bu son hadiseden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk Devleti'nin etkisi git gide azalırken, bölücülerin faaliyetleri her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Bölücü örgüt mensubu gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontrolü yapmaktadır. Dağda, tepede örgüt paçavraları dalgalanmaktadır. Askerin ve polisin müdahalesi biber gazı sıkmaktan öteye geçememektedir. Duyarlı Bafralılar, yıllarca milli ve dini duyguları istismar ederek oy alan AKP iktidarı din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olarak ilerlemektedir. Askere, polise, bayrağa, vatana uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna gölge düşürmüştür. Açılım ihaneti çerçevesinde yapılan silah yığınaklarına göz yuman AKP iktidarı ülkenin her bir yanında şerefsiz PKK’nın saldırılar düzenlemesine neden şaşırmaktadır. Türk milliyetçileri yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir. Bu hainliğe sessiz kalan herkes günü geldiğinde yüce milletimizin önünde hesap verecektir. Vatanımıza, askerimize saldıran şerefsizler ve bunlara müsaade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır.’’ dedi.

Konuşmanın peşinden emekli imam hatip Sami Kaçıkçı tarafından dua edildi, Fatihalar okundu. Topluluk olaysız bir şekilde dağıldı.