Makina Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresi'nin 8.’ncisi bu yıl 16-18 Nisan tarihleri arasında Adana’da yapılacak.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Anfisi’nde gerçekleştirilecek kongre ile ilgili hazırlıkların tamamlandığını ifade eden MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, işçi sağlığı ve iş güvenliğinin çalışma yaşamının en temel unsurlarından biri olduğunu söyledi. Atıcı, "İşçi sağlığı ve iş güvenliğinde temel amaç sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlanması, çalışanların sağlığına zarar verebilecek hususların önceden belirlenerek gereken önlemlerin alınması, iş kazası geçirmeden, meslek hastalıklarına yakalanmadan, rahat ve güvenli bir ortamda çalışmalarının sağlanması, çalışanların ruhsal ve bedensel sağlıklarının korunması, üretimin devamlılığının sağlamasıdır." dedi.

Atıcı, Türkiye’de iktidarın işçi sağlığı ve iş güvenliğine ilişkin yeterince önlem almadığını, çıkarılan yasaların da daha çok işverenleri destekleyen nitelikte olduğunu, işçi sağlığı iş güvenliği sektörünün piyasalaşmasına neden olduğunu öne sürdü. Atıcı, konu hakkında şu bilgileri verdi: "Adana’da 16-18 Nisan’da gerçekleştirilecek 8. Ulusal İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kongresine kendi alanında uzman, ilgili, yetkili kim varsa herkesi davet ettik. Bu kongre, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında Türkiye’nin en büyük buluşmasıdır. Mühendisinden iş güvenliği uzmanına, iş yeri hekiminden hemşiresine, avukatından akademisyenine, kamudaki bürokratından her kesimden konunun ilgilisi paydaşa kadar herkes geliyor. Bu alandaki sorunların tartışılarak çözüm önerilerinin ele alındığı, bilgilendirmelerin yapılmaya çalışıldığı bir platform Türkiye açısından da önemli bir kongre."