Hollanda'da Cosmicus Vakfı tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Çevre ve Bilim Proje Olimpiyatı'nda (İNESPO) dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Ödül törenine, olimpiyatlara 48 ülkeden katılan öğrencilerin yanı sıra, üniversite görevlileri, akademisyenler, siyasi partilerin temsilcileri, yerel politikacılar ve üniversite ve yüksek okul müdürleri iştirak etti.

Yarışmada Sri Lanka, Bulgaristan, Polonya, Güney Afrika, Almanya Tayvan, İrlanda, ABD, Güney Kore ve Polonya'dan gelen öğrenciler altın madalya ile taltif edildi.

BİLİME ÖNEMLİ KATKILAR VERİLİYOR

İNESPO Jüri Başkanı Jacques Reijniers: "Çok güzel projeler vardı. Aralarından en iyilerini seçmek çok zor bir görevdi. Herkese aynı şansı vermek için her grup iki jüri heyeti tarafından ziyaret edildiler. Projelerin kaliteleri bizi çok memnun etti. İNESPO bu anlamlı olimpiyatla bilime önemli katkılar veriyor. Emeği geçen tüm yetkililere teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

Cosmicus Vakfı Müdürü ve İNESPO Başkanı Ercan Torun ise 2016 yılı için hazırlıklara hemen başlayacaklarını dile getirdi.