Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kadın Kolektifi üyesi öğrenciler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi yürüyüş yaptı. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden rektörlük binası önüne kadar, ‘(D)uyuyor musunuz, kadın katliamı var’ pankartı ile sloganlar atarak yürüyen grup, kadına yönelik şiddete dikkat çekti.

Rektörlük binası önünde grup adına açıklama yapan Fatma Nur Gündüz, kadın katliamının dün olduğu gibi bugün de katlanarak devam ettiğini belirtti. 2015 yılı başladığından bu yana 50'den fazla bayanın şiddet olaylarında hayatını kaybettiğini söyleyen Gündüz, “Ocak ayı içerisinde tam 9 kadına tecavüz edildi, 36 kız çocuğu ve kadın yaralandı. Şubat ayı ise bir önceki ay kadar kana bulanmış halde. Tam 24 kadın öldürüldü, 17 kız çocuğu ve kadın yaralandı. Kadına değer vermeyen bu sistem 8 kadının da intihar etmesine sebep oldu. Tüm bu ölümler ise devlet kayıtlarına sanki yitip gidenler birer yaşam değilmiş gibi birer istatistiki bilgi olarak eklendi.” dedi.

Üniversiteli kadınlar olarak 4 talepleri olduğunu ifade eden Gündüz, bunları şöyle sıraladı: “Üniversitelerde taciz yönetmelikleri, üniversitelerde zorunlu toplumsal cinsiyet dersleri, kadın sağlığı araştırma ve uygulama merkezleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yerine Kadın Bakanlığı kurulmasını istiyoruz. Bu acil dört talebimiz muhatapları tarafından yerine getirilmelidir. Taleplerimiz yerine getirilmediği takdirde bu taleplerin fiili olarak uygulayıcısı olacağız. Kadınların yan yana gelmesinden korkun.”